Eriolukorra mõjud eestlase toidulaual: ostetakse rohkelt pagari- ja piimatooteid

uudised.ee

Eriolukord on mõjutanud muuhulgas ka eestlaste toitumisharjumusi – näiteks on hakatud ostma rohkem pagaritooteid ja ise kodus süüa tegema.

“Kui muidu eestlased on leiba järjest vähem sööma hakanud – no see on juba aastaid niimoodi olnud, siis nüüd esimeses kvartalis on pagaritoodete müük hoopis kasvanud,” ütles Maalehe ajakirjanik Heli Raamets “Vikerhommikus”.

Lisaks tarbivad eestlased märkimisväärsel hulgal piimatooteid, Raametsa sõnul olid Selveri 20 enimostetud toote seas üheksa piimatoodet. 

Liha seas on populaarsed aga hakkliha ja kana ja kallimate lihatükkide ostmine on eriolukorras vähenenud. “Ennustatakse siin ka, et eks edaspidi hakatakse rohkem viinerit ja keeduvorsti ostma,” rääkis Raamets.

Toidupoes käiakse varasemast harvem ja tihtipeale võetakse kaasa ka nimekiri. Ka uute toodete vastu ei tunta enam huvi. “Kui muidu eestlased tahavad uusi tooteid kogu aeg, siis nüüd on küll see aeg, kus uudistooteid enam nii palju ei osteta. Ikka satub poekorvi see vana hea klassika ja oma lemmikmaitsed,” ütles Raamets.

Kommentaarid puuduvad