Algas 38. Tartu Maastikumaratoni virtuaaljooks

uudised.ee

Reedel startis 17. maini kestev Tartu Maastikumaraton, traditsiooniliselt Baltikumi suurim murdmaajooks, mis tänavu toimub kujunenud olukorrast tingituna virtuaaljooksuna, vahendab BNS.

Virtuaalsel maastikumaratonil on valikus Tartu Maastikumaratoni neli traditsioonilist distantsi: 42, 24, 10 ja viie kilomeetri pikkune trass. Koht, kus valitud pikkusega jooksu- või kõnniring teha, jääb iga osaleja enda otsustada. Selleks sobivad nii Tartu Maastikumaratoni tähistatud rajad Otepää ja Elva vahel, aga ka muud osalejale endale kõige mugavamad metsa- ja linnatrassid tema kodupaigas. 

Valitud distants tuleb läbida kahe nädala jooksul vahemikus reedest 17. maini ning saata oma jooksulogi korraldajatele. 

Kõiki virtuaaljooksu läbijaid ootab uhke maastikumaratoni medal, mis saadetakse osalejatele postiga kahe nädala jooksul pärast tulemuse kinnitamist. Medali Eesti-sisene saatekulu sisaldub virtuaaljooksu osavõtutasus. Lisaks saab ürituse kodulehelt alla laadida ja soovi korral ise välja printida stardinumbri ning diplomi.

Samal perioodil saavad ka Tartu Maastikumaratoni väiksemad osalejad end proovile panna virtuaaljooksul. Jooksuringi pikkuse saab igaüks ise valida vastavalt vanusele ning soovile, kuid distants peab jääma 500 meetri ja viie kilomeetri vahele. Lapsed saavad joosta endale sobivas ja turvalises paigas, seega kasvõi koduaias või -pargis. Kellele logistiliselt sobib, saab loomulikult minna ka lastejooksude originaalrajale Tartu Tähtvere Spordiparki. Ka lastele on vinge medal, stardinumber ja diplom.

Kommentaarid puuduvad