Ööpäevaga suri üks koroonapatsient ja lisandus kaheksa uut nakatunut

uudised.ee

Reede jooksul suri Pärnu haiglas koroonaviiruse tõttu 81-aastane naine ja terve Eesti peale lisandus kaheksa positiivset testi. 

Rahvastikuregistri andmetele tuginedes lisandus kolm positiivset testitulemust Tallinnas, kolm Pärnus, üks Ida-Virus ja üks Võrumaal. Laupäevahommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 48 inimest, kellest viis on juhitaval hingamisel. Haiglast koju saadetud 276 inimest ja lõpetatud on 285 haigusjuhtumit. 

Terviseametile on reedest alates kättesaadavad surmateatiste andmed positiivse koroonatesti saanute kohta. Seetõttu lisandus info kolme kodus surnud koroonahaige kohta: 24. aprill suri 64-aastane mees Saaremaal, 26. aprill 68-aastane mees Viljandimaal ja 6. mail 79-aastane mees Tallinnas. Kokku on koroonaviirus Eestis nõudnud 60 inimese elu.

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 954 testi, millest kaheksa ehk 0,8 protsenti osutusid positiivseks.

Tervenenud on kokku 1219 inimest. Neist 747 inimese haigusjuhtum on lõpetatud (61,3%), 472 inimese puhul (38,7%) on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil.

Eestis on kokku tehtud 62 720 esmast testi, nendest 1733 ehk 2,8 protsenti on olnud viiruse suhtes positiivsed. 

Kommentaarid puuduvad