Kersti Kaljulaid: RMK puhkekohtades võiks alkoholi tarvitamise keelata

uudised.ee

Neljapäeval Tudu looduskaitsealal rektel käinud president Kersti Kaljulaid kinnitas intervjuus Virumaa Teatajale, et kontrast 20 aasta taguse ja tänase Lääne-Virumaa vahel on väga suur, ühtlasi arvas riigipea, et Riigimetsa Majandamise Keskuse (RKM) puhkekohtades võiks alkoholi tarvitamise keelata, vahendab BNS.

Presidendi sõnul käis ta vaatamas eelmisel aastal alustatud soode taastamise projekti. "Selle asja mõte on, et kohad, kust on kunagi kaevandatud turvast, võiksid taastuda selliseks, nagu loodus need kunagi loonud on. See ei ole tähtis mitte ainult selle pärast, et meile, inimestele meeldib soos või rabas jalutamas käia, vaid sellepärast, et alad, kust on turvast kaevandatud turvast ei seo enam süsinikdioksiidi. Vastupidi, kaevandatud alad eritavad seda," ütles president. 

Ta lisas, et kuna praegu on lisaks looduskaitseaastale ka looduskaitse kuu siis on hästi oluline mitte tulla ainult korraks metsa ja lõket teha, vaid vaikselt vaataksime ka ringi. "Loomulikult endast mitte risu maha jätta. Möödunud aastal käisin siin aladel lugu tegemas ning meelde jäi fakt, et soos on palju asukohti, kuhu masinatega ligi ei saa, palju tööd tuleb soode taastamisel käsitsi ära teha," märkis Kaljulaid. 

"Kõik see on looduskaitsjatel läbi modelleeritud. Aga ma arvan, et neid kohti, kuhu masinaga ligi ei saa on vähem, kui neid kuhu saab. Ma arvan, et pudelikael ei ole täna huviliste ja tööjõu puudus. Ma siiralt väga loodan, et pealekasvav põldkond oskab väärtustada, mida me siin täna teeme," ütles Kaljulaid, lisades, et kindlasti on noored rohkem valmis kaasa lööma, kui ka oma igapäevast elu elama prügistamata ja reostamata.

RMK metsamajakestest rääkides märkis president, et metsamajakeste kasutustingimustesse peaks alkoholitarvitamise ära keelama ning et seal ei tehtaks mürareostust. "Hästi paljud metsamajad asuvad rabamassiivide servadel ja vesi kannab väga hästi raadiost tulevat müra. Üks asi on see, et me häirime teisi külastajaid, kuid me ei tea, mida sellest arvab siinne elustik. See on ju kellegi kodu, alati. Ja tõepoolest, teistel loodussõpradel on keeruline linnulaulu nautida, kui pidu ikka veel ei ole lõppenud," lisas Kaljulaid. 

Kommentaarid puuduvad