Loomakaitsjad paluvad valitsusel jätta karusloomafarmid toetuseta

uudised.ee

Loomakaitsjad paluvad valitsusel majanduse taastamise paketi raames jätta karusloomafarmid toetuseta.

Teisipäeval pöördus loomade eestkoste organisatsiooni Loomus juhatus valitsuse, peaminister Jüri Ratase ja maaeluminister Arvo Alleri poole palvega mitte toetada Euroopa Liidu (EL) struktuurifondi ehk riigiabi raames karusloomafarme, teatas Loomuse esindaja BNS-ile.

EL on kokku pannud majanduse taastamise paketi, mis lubab liikmesriikidel maksta ühekordset hüvitist põllumeestele ja väikestele põllumajanduslikele toiduettevõtetele, kes on COVID-19 kriisi tõttu tugevalt kannatanud.

Loomus teeb ettepaneku toetusmeetmete suunamisel kaaluda nii tootjate majanduslikku elujõulisust kui ka ühiskonna tegelikku vajadust selliste toodete järele. Seepärast kutsub Loomus valitsust ja maaeluministeeriumi üles kasutama valikukriteeriume, mis välistaksid karusloomatootjate ja -töötlejate kasu saamise EAFRD ajutisest majandusabist COVID-19 puhangu ajal.

Organisatsioon on seisukohal, et riigi raha ei tohiks kasutada, et aidata järje peale väljasurevat majandusharu, mis toodab loomade heaolu hinnaga mittevajalikke tooteid.

Kommentaarid puuduvad