Ööpäevaga lisandus 10 positiivset koroonatesti

uudised.ee

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1500 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 10 osutusid positiivseks, kirjutab BNS.

Rahvastikuregistri andmetel said positiivse koroonatesti tulemuse viie maakonna elanikud. Kuuel juhul oli tegemist Harjumaa elanikuga, neist kahe elukohaks on rahvastikuregistri andmetel Tallinn. Pärnumaal, Läänemaal, Raplamaal ja Jõgevamaal tuvastati kõigis üks uus SARS-CoV-2 viirusekandja.

26. mai hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 36 inimest, neist üks on juhitaval hingamisel. Ööpäeva jooksul läks haiglast koju neli inimest, uusi haigusjuhtumeid avati üks. Tänaseks on haiglast koju saadetud 322 inimest ning lõpetatud 333 haigusjuhtumit.

Tänase seisuga on tervenenud 1552 inimest. Neist 1009 inimese haigusjuhtum on lõpetatud, 543 inimese puhul on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil.

Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud, kokku on koroonaviirus Eestis nõudnud 65 inimese elu.

Eestis on kokku tehtud enam kui 78 000 esmast testi, nendest 1834 on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed.

Terviseamet tuletab meelde, et hoolimata eriolukorra lõppemisest tuleb haigust COVID-19 põhjustava koroonaviiruse SARS-CoV-2 leviku vältimiseks endiselt nii hoolikalt käsi pesta, haigena koju jääda kui kaaskodanikele piisavalt hingamisruumi jätta. Koroonaviirus levib nakkuslikult inimeselt tervele eelkõige lähikontakti teel. Lähikontaktiks loetakse olukorda, kus inimesed on 15 minuti vältel teineteisele lähemal kui kaks meetrit.

COVID-19 on piisknakkushaigus, mida põhjustab aevastamisel ja köhimisel inimeselt inimesele ning saastunud pindade ja pesemata käte kaudu leviv SARS-CoV-2 viirus.

Kommentaarid puuduvad