Bolt taasalustab kolmapäevast Tallinnas tõukerataste laenutamist

uudised.ee

Alates kolmapäevast alustab Bolt Tallinnas ettevõtte järjekorras teist elektriliste tõukerataste laenutamise hooaega, miilega kaasnevad uued ohutusmeetmed.

Bolti tõukerataste suunajuht Thomas Tammus sõnas pressiteate vahendusel, et Bolt on õppinud oma klientide liikumisharjumustest ja taristu komistuskividest ning neid võetakse uuel hooajal kindlasti arvesse. 

Elektrilist tõukeratast saab rentida samast Bolti rakendusest, kust autot tellida. Samas rakenduses on näha ka linnas asuvate tõukerataste asukohad. Selleks tuleb vajutada rakenduse paremal üleval nurgas olevat tõukeratta ikooni ning rakendus lülitub ümber tõukeratta laenutamise režiimile.

Ratta saab lahti lukustada sellel oleva QR koodi abil. Esmakordsel Bolti tõukeratta kasutamisel kuvab rakendus sõitjale tõukeratta kasutusjuhendi, teatas Bolt. 

Tallinnas saab tõukeratastega liikuda maksimaalselt 20 kilomeetrit tunnis, kuid iga sõitja peab seejuures veenduma, et valitud kiirus oleks talle endale ja teistele liiklejatele ohutu. Teatud alades, näiteks vanalinnas, on tõukeratta maksimaalne kiirus automaatselt piiratud, et liiklemine oleks ohutum.

Samas näiteks Reidi teel on lubatud kiirus 25 kilomeetrit tunnis, sest seal on rohkem ruumi ja eraldi jalgrattateed. Elektritõukeratastega soovitab Bolt liigelda jalgrattateel või selle puudumisel kõnniteel.

Sõidu lõppedes saab kasutaja ratta parkida mõnda ohutusse kohta nii et see ei takistaks liiklust, soovitatavalt jalgrattaparkla lähedusse. Täpsed alad, kuhu tõukeratast jätta võib, on rakenduses oleval kaardil tähistatud. Kui kasutaja jätab ratta ettenähtud alast väljapoole, on selle eest ette nähtud trahv 40 eurot. Tõukeratast saab rentida alates 18. eluaastast.

Tõukeratta lahti lukustamine maksab 50 senti ja iga kasutatud minut 15 senti. Ühe päeva jooksul maksab tõukeratta kasutamine sõitjale maksimaalselt 15 eurot. 

Bolt alustab Tallinnas hooaega Ninebot MAX tõukerattamudeliga, mis on eelmise hooaja mudeli edasiarendus. Uus mudel sobib renditeenuseks paremini suuremate rataste ja vastupidavama konstruktsiooni tõttu. Samuti suudab uus mudel tänu paremale akule läbida kuni 40 kilomeetrit, mistõttu ei ole tarvis tõukerattaid nii tihti kokku korjata ja laadida.

Teenus on esialgu kättesaadav samades linnapiirkondades, kus eelmisel hooajal, lisaks ka Tallinna külje all Peetris. Hooaja käigus jälgitab ettevõte ka nõudlust ning on valmis vastavalt huvile tõukerataste arvu ja teeninduspiirkonda suurendama.

Kommentaarid puuduvad