Reps: pole üleriigilist suunist tuua kooliaasta algus 15. augustile

uudised.ee

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps kinnitas kolmapäeval tehtud pöördumises, et 1. september on jätkuvalt kooliaasta algus ja üleriigilist suunist tuua see 15. augustile plaanis pole, vahendab BNS.

"Kinnitan teile, et tarkusepäev ja kooliaasta algus on jätkuvalt 1. septembril," ütles Reps haridusasutustele tehtud pöördumises, märkides, et avalikus inforuumis levib tõlgendus, justkui soovitakse kooliaasta alguse kuupäeva muuta.

"Üleriigilist suunist, et kõik läheksid 15. augustil kooli, kindlasti ei ole plaanis," ütles Reps. "Eriolukorra ajal suhtlesin aktiivselt lapsevanemate, õpetajate ja koolijuhtidega ning väga paljude muude teemade kõrval tuli jutuks ka küsimus, kas oleks võimalik alustada tänavu tegevustega koolis enne õppeaasta ametlikku algust. Liiatigi ei oleks see esmakordne praktika, selliseid erandeid on rakendatud ka varasematel aastatel – sellist võimalust põhikooli- ja gümnaasiumiseadus pakub."

Reps kinnitas, et tegu on võimaluse, mitte kohustusega ning tänavusel erilisel aastal on selle võimaluse vastu rohkem huvi tuntud.

Kommentaarid puuduvad