Martin Helme palub MTA-l maasikakasvatajate tööjõumakse uurida

uudised.ee

Rahandusminister Martin Helme ütles neljapäevasel valitsuse pressikonverentsil, et palub maksu- ja tolliametil (MTA) uurida maasikakasvatajate tööjõumaksude tasumist. 

"On tekkinud üks väga huvitav fenomen: räägivad meile need eestkõnelejad sellest, kuidas nad maksavad väga korralikku keskmist Eesti palka ja lausa sadadele inimestele või kokku tuhandetele inimestele," sõnas rahandusminister pressikonverentsil. 

Ta märkis, et kuigi maasikakasvatajad maksavad väidetavalt tuhandetes eurodes palku, on minister ettevõtete majandusaasta aruandeid vaadates täheldanud tööjõumaksude maksmist vaid mõnede sadade või tuhandete eurode ulatuses.

See tähendab tema vaates kas seda, et maasikasvatajate tööjõuvajadus ei vasta tõele või on seda tööjõudu kasutatud niimoodi, et Eesti riigile makse pole makstud.

Helme sõnul on tal tuleval nädalal kokkusaamine MTA juhtidega ning ta palub hakata seda asja põhjalikult uurima. "Kui Eesti riigile makse ei maksta, siis on tegemist tõsise maksukuriteoga, see kohe mitte ei lähe," ütles ta.

Kommentaarid puuduvad