Tallinna abilinnapea Belobrovtsev tahab 1. juunit riigipühaks

uudised.ee

Tallinna abilinnapea Vadiim Belobrovtsev leiab, et 1. juuni ehk rahvusvahelise lastekaitsepäeva võiks kuulutada riigipühaks, vahendab BNS.

"Eestis on lapsed alati olnud üheks prioriteediks ning on meeldiv tõdeda, et nii riik kui ka pealinn on viimastel aastatel teinud mitmeid olulisi samme laste ja lastega perede heaolu suurendamiseks. See tendents peab kindlasti jätkuma," märkis Vadim Belobrovtsev. "Pöördun rahvastikuministri poole ettepanekuga kuulutada lastekaitsepäev, 1. juuni riigipühaks ja seega ka vabaks päevaks, et lapsevanematel oleks võimalik pühendada see päev oma lastele."

Abilinnapea lisas, et kuigi lastekaitsepäeva on tähistatud enam kui pool sajandit, ei ole selle põhimõte ja eesmärk oma aktuaalsust kaotanud. "Ka laste mured ei ole aastakümnetega kusagile kadunud, pigem vastupidi: uus infotehnoloogia ajastu tõi positiivsete uuenduste kõrval juurde ka uusi probleeme, mille lahendamiseks on sageli vaja just vanemate sekkumist," sõnas Belobrovtsev. "Äsjane koroonakriiski näitas ilmekalt, kuidas distantsõppele üleminekuga suurenes märgatavalt vanemate roll ja laste abivajadus võrreldes tavapärase olukorraga." 

Kuid veelgi olulisemaks peab abilinnapea lastega loodud emotsionaalset kontakti ning turvatunnet, mida pakub lapsele vanemate kohalolek. "Meie praegune elutempo on kohati nii kiire, et meil ei jää kuigi palju aega lastega veetmiseks. Kuna ka 1. juuni langeb enamasti argipäevale, peavad vanemad reeglina hommikul tööle minema ja naasevad koju alles õhtul. Pean õigeks, et nad saaksid veeta terve lastekaitsepäeva oma lastega, pere keskis ning usun, et seda arvamust jagab ka rahvastikuminister," rääkis Belobrovtsev.  

Esmakordselt kuulutati lastekaitsepäev välja ülemaailmsel laste heaolu konverentsil Šveitsis 1925. aastal, et tuua esile laste vajaduste ja murede olulisust üle maailma. Järjepidevalt hakati seda päeva tähistama 1. juunil ÜRO Peaassamblee ettepanekul 1954. aastast. 

Kommentaarid puuduvad