Looduses liikujate ja puhkajate teavitamiseks valmisid videoklipid

uudised.ee

Keskkonnainspektsioonil ja Riigimetsa Majandamise Keskusel (RMK) valmisid videoklipid, millega tuletatakse looduses liikujatele ja puhkajatele meelde peamisi looduses käitumise reegleid. Videoid näeb Saare- ja Hiiumaa praamidel juunist augustikuu lõpuni, vahendab BNS.

"Oleme igal aastal hädas saarte külastajate ja puhkajatega, kes ei tea või hooli looduskaitsenõuetest ja keda tuleb pidevalt korrale kutsuda. Peamised probleemid on seotud vales kohas sõitmise ja parkimisega, samuti telkimise ja lõkke tegemisega," ütles keskkonnainspektsiooni Hiiumaa büroo juhataja Marek Põld. 

"Teadlik metsapuhkuse planeerimine tagab mõnusa kvaliteetaja looduses. Seetõttu soovitame enne loodusesse minekut kasutada RMK Loodusega koos äppi, mis aitab leida nii sobiva peatuskoha kui ka annab ülevaate kehtivatest piirangutest. Oleme tänulikud kõigile külastajatele, kes liiguvad looduses endast jälgi maha jätmata," ütles RMK külastuskorraldusosakonna Lääne piirkonna juhataja Aili Küttim.

Valminud videotes astuvad üles reegleid mittetundev karu ning teda juhendavad loodusteadlikud jänes ja rebane. Videoklipid on eesti-, vene- ja ingliskeelsete subtiitritega. 

Kommentaarid puuduvad