Tallinn lubab lõpuaktustele ka lõpetajate vanemad

uudised.ee

Tallinna linnavõim lubab juunis koolide ja lasteaedade lõpuaktusele ka laste ning noorte vanemad. 

Tallinna linnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul ajendas piiranguid, mis on seotud koolide ja lasteaedade lõpupidudega, üle vaatama valitsuse 28. korraldus. Kui eelnevalt oli linna otsus, et lõpuaktused peavad toimuma ilma lõpetajate vanemateta, siis valitsuse uus korraldus andis võimaluse linnale lubada aktustele ka vanemad. 

"Jätkuvalt võib olla osalejate arv kuni 100 inimest ning kehtivad nõuded sotsiaalse distantsi osas. Linnavalitus soovitab ühtlasi võimalusel viia üritused läbi välitingimustes," ütles Belobrovtsev. 

Kui kool näeb, et ta ei suuda tagada ohutusnõuete järgimist, siis kool peab aktuste korraldamisest suuremas koosseisus loobuma. 

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvarti sõnul on teema arutellu kaasatud ka koolijuhid. "Oleme muutnud korraldusi nüüd juba kolmandat korda, kuid see on seotud riigi valitsuse poolt tulevate leevendustega. Ja siinkohal leian jätkuvalt, et valitsuse lähenemine võiks olla süsteemsem. Kui me kahe nädala jooksul muudame mitu korda kehtestatud plaani, siis on päris keeruline aru saada ning töökorraldust üles ehitada," oli Kõlvart valitsuse suunas kriitiline. 

Kommentaarid puuduvad