Vakra: parandame vea ja kaotame lasteaia kohatasu koostöös riigiga

uudised.ee

Tallinna volikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimehe Rainer Vakra sõnul on volikogul nüüd võimalus viimasel istungil tehtud viga parandada ning asuda koos riigiga leidma võimalust lasteaia kohatasu kaotamiseks.

“Paar kuud tagasi otsustasime pealinna volikoguga vanemad lasteaia kohatasust vabastada. See tõi ühe lapse kohta 71,25 eurot kuus kokkuhoidu peredele. Kahe lasteaialapsega peres 142,50 eurot kuus ja 1710 eurot aastas. Kahjuks otsustas volikogu enamus ehk Keskerakond seda raha vanematelt jälle nõudma. Nüüd, kui kriis just süveneb ja perede majanduslik olukord aina enam ohtu satub,” ütles Vakra

“Oleme sotsiaaldemokraatidega esitanud volikogule eelnõu, mis annab linnavalitsusele ülesande koostöös riigiga lasteaia kohatasu lõplikult kaotada. Täna on see arutluse all volikogu haridus- ja kultuurikomisjonis. Loodame, et volikogu enamus seda ka toetab ning kõigile lastele saab tagatud ligipääs lasteaiakohale. Möödunud nädalal tehtud viga on võimalik veel enne suve lõppu parandada,” lisas Vakra kolmapäeval.

Eesti suurimas omavalitsuses Tallinnas käib lasteaias üle 22 000 lapse, kelle vanematelt korjatakse pea 19 miljonit eurot aastas kohatasu. Tallinna volikogu haridus- ja kultuurikomisjon arutab Vabariigi valitsusele lasteaia kohatasu kaotamise ettepaneku tegemist kolmapäevasel koosolekul algusega kell 17.

Kommentaarid puuduvad