Südamerikkega pisike Brianna vajab abi jälgimisaparaadi saamiseks

uudised.ee

Südamerikkega sündinud kümne kuu vanune Brianna vajab abi olulise jälgimisaparaadi – pulssoksümeetri saamiseks. 

Aprilli alguses tegi pisike Brianna läbi väga raskelt kulgenud südameoperatsiooni, lisaks kaasasündinud südamerikkele esinevad lapsel ka korduvad ja visad südamepekslemise hood, mida ei ole kahjuks võimalik ravimitega täielikult kontrollida. Selliste hoogude radikaalseks raviks ehk kateeterablatsiooniks on Brianna aga veel liiga väike ning peab kasvama. Pulssoksümeetrit vajab pisitüdruk selleks, et vanematel oleks võimalik lapse südamerütmi jälgida ning südamepekslemise hoo tekkimisel õigeaegselt haiglasse pöörduda. Jälgimisseade maksab 831 eurot.

Arstide sõnul viivad südamepekslemise hood pikal kestvusel südamepüüdulikkuse kujunemiseni, südamepuudulikkuse ilmingid jäävad aga mittemeedikule tihti märkamatuks. Et Brianna saaks turvaliselt kasvada ja valmistuda eesootavaks südameprotseduuriks, vajab pisitüdruk heade inimeste abi.

Selle aasta algusest kompenseerib Eesti Haigekassa lastele mitmeid koduseks raviks vajalikke aparaate, paraku ei kuulu pulssoksümeeter Brianna diagnoosiga sinna nimekirja. Kohalik omavalitus toetab seadme ostu 83 euroga, 748 eurot tuleks aga haige lapsega perel endal leida, mistõttu pöördus pere lapsele elutähtsa aparaadi saamiseks Lastefondi poole.

„Olleks korduvalt kokku puutunud olukorraga, kus harvaesinev diagnoos jätab lapse elutähtsast aparaadist ilma, loodame väga, et ka sellele olukorrale leitakse spetsialistide ja haigekassa koostöös siiski lähiajal lahendus,“ kommenteeris olemasolevat olukorda Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi strateegiajuht Siiri Ottender-Paasma.

„Lapse raske haigusega silmitsi seisev pere ei pea elutähtsa meditsiiniseadme ostuks laenu võtma või sattuma selle hankimisega majanduslikult kehva olukorda,“ lisas Ottender-Paasma, julgustades ühtlasi abi vajavaid peresid Lastefondi poole pöörduma.

Väikesele Briannale vajaliku elutähtsa aparaadi muretsemiseks on võimalik ulatada abikäsi, tehes annetus SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi annetuskontole ja märkides selgitusse “Brianna”. Annetuskonto numbrid on Swedbankis IBAN EE682200221015828742; SEB-is IBAN EE261010220014910011; Luminoris IBAN EE791700017000285384; LHV-s IBAN EE527700771000610813 ja Coopis IBAN EE824204278603586607.

Briannat saab aidata ka helistades Lastefondi heategevuslikele telefoninumbritele ning valitud annetussumma listakse sama kuu telefoniarvele: helistades 900 5025 annetab helistaja viis eurot, helistades 900 5100 kümme eurot ning helistades 900 5500 annetab 50 eurot.

SA TÜ Kliinikumi Lastefond on üks vanimaid ja suuremaid üle-eestilisilastehaiglate juures tegutsevaid heategevusorganisatsioone, mis on alates 2000. aastast annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmetesoetamist ning eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid kokku ligikaudu nelja ja poole miljoni euroga. Lastefondi vahendusel on võimalik haigeid lapsi aidata hakates püsiannetajaks aadressil https://www.lastefond.ee/pusiannetus/vormista-pusiannetus

Kommentaarid puuduvad