Terviseamet: kolmes maakonnas kasvab haigestumine endiselt

uudised.ee

Terviseameti andmetel on uude koroonaviirusesse haigestumine mõõdukas kasvutrendis Harjumaal, Ida-Virumaal ja Pärnumaal, vahendab BNS.

Eestis on kokku tehtud enam kui 87 000 esmast testi, neist 1890 ehk 2,2 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed, edastas terviseamet. Esimene SARS-CoV-2 test tehti Eestis 5. veebruaril, kokku on testitud 6,6 protsenti Eesti elanikest. Suurem positiivsete osakaal on olnud Saaremaal, Võrumaal ja Pärnumaal ehk vastavalt 12,5, 3,3 ning 2,6 protsenti.

Üle 55 protsendi nakatunutest on naised, enim ehk 38,6 protsenti on koroonaviirusesse nakatunud inimesed vanuses 40-59 eluaastat.

14-päevasel haigestumisel on Eesti maakondades enamjaolt langustrend, Harjumaal, Ida-Virumaal ja Pärnumaal on mõõdukas kasvutrend.

Nakkuse leviku alguses olid kõik tuvastatud juhud seotud reisimisega, sissetoodud COVID-19 juhud moodustavad 7,5 protsenti  laboratoorselt kinnitatud juhtude üldarvust. Reisimisega Austrias on seotud 24,1 protsenti, Itaalias 17 ja Soomes 16,3 protsenti. Viimased sissetoodud juhud on enamuses seotud reisimisega Rootsis ja Soomes.

Kommentaarid puuduvad