Uuring: riiklikke e-teenuseid usaldab 82 protsenti elanikkonnast

uudised.ee

Uuringufirma Norstat uuringust selgub, et Eesti riiklikke e-teenuseid usaldab 82 protsenti elanikkonnast.

"Usaldus oli kõrge kõikides vanusegruppides. Eriti paistis silma tööealiste inimeste usaldus e-teenuste vastu, mis on 88 protsenti," ütles e-residentsuse programmi tegevjuht Ott Vatter pressiteates.

Eesti digitaalse jätkusuutlikkuse tase võrreldes ülejäänud maailmaga avaldus Vatteri sõnul selgelt COVID-19 pandeemia vältel.

"Tänu arenenud IT-taristule olid avalikud teenused Eestis juba enne kriisi interneti vahendusel tarbitavad. Paljudes riikides osutus nende kolimine veebikeskkonda keeruliseks, kui mitte võimatuks ülesandeks, ning see pärssis riikide toimimist," sõnas Vatter. 

Eesti e-teenused on Vatteri hinnangul usalduse pälvinud ka e-residentide seas. Möödunud kuul e-residentide seas läbiviidud uuringust selgus, et üle 60 protsendi Eestisse ettevõtte loonud e-residentidest suutsid e-teenuste abil kriisiga paremini toime tulla.

"Võimalus kasutada Eesti e-teenuseid asukohast sõltumatult pakub e-residentidest ettevõtjatele paindlikkust, mis on ootamatuste puhkemisel konkurentsieelis," lisas Vatter.

Kommentaarid puuduvad