Lihula tulistamises hukkunud mootorrattur oli kaitseliitlane

uudised.ee

Lihula tulistamises hukkunud mees, kes laskjat mootorrattaga jälitama asunud, oli Kaitseliidu liige, vahendab BNS.

Mootorrattal tulistajat jälitama asunud mees oli Kaitseliidu Tallinna maleva Toompea malevkonna kaitseliitlane Virgot Rägastik, edastas malevkond. Rägastik liitus Kaitseliiduga selle aasta alguses. 

"Oma käitumisega tol öösel kehastas ta seda, milline peaks olema kaitseliitlane: tähelepanelik oma kogukonna suhtes ja julge seaduserikkumise peatamiseks," kirjutas malevkond oma Facebooki leheküljel. 

Kahtlustatavana kinni peetud 32-aastane Mikk Tarraste tulistas laupäeva õhtul autot, milles oli viis inimest: 58-aastane mees, 61-aastane naine ning viie-, kolme  ja üheksa-aastane laps. Autos olnud naine ja mees olid nende laste vanavanemad.

61-aastane naine suri saadud vigastustesse, viie- ja kolmeaastane laps on raskes seisundis haiglas. 58-aastane mees lubati pühapäeva hommikul kodusele ravile. Autos olnud üheksa-aastase lapse vaatas kiirabi kohapeal üle, temaga oli kõik korras ja ta anti üle lapsevanemale.

Teadaolevalt põhjustas Tarraste Lihulas Olerexi tankla juures liiklusõnnetuse, kus kahjustas kahte sõiduautot ja tankla seina. Häirekeskusele anti tanklas juhtunud õnnetusest teada kell 21.45l.

Kümmekond minutit hiljem helistas häirekeskusesse mootorrattur, kelle sõnul nägi ta tanklas avarii põhjustanud autot, mis sõitis sündmuskohalt minema. Teada on, et mootorrattur sõitis autole järele. Umbes kella 22 ajal sai häirekeskus info, et kuulda on laske ja umbes 22.10 ajal info, et mootorratturit võidi tulistada. Esimene politseipatrull jõudis kohale 20 minutit pärast seda, kui politseini jõudis info võimalikust tulistamisest.

Kohapeal selgus, et Tarraste tulistas surnuks mootorrattal teda jälitanud 40-aastase mehe.

Politseinikud pidasid ööl vastu pühapäeva kell 00.40 inimesi tulistanud Tarraste kinni.

Kommentaarid puuduvad