Rannavalve meenutab: koeraga avalikku suplusranda tulla ei tohi

uudised.ee

Esimene töönädal on G4S rannavalvel möödunud valdavalt rahulikult - peamiselt on tulnud vetelpäästjatel selgitada, et koertega avalikku suplusranda tulla ei tohi, vahendab BNS.

Jahe veetemperatuur ja heitlikud ilmad pole palju rahvast randadesse veel toonud. Küll aga on paljud koertega jalutajad veel kevadisest harjumusest oma lemmikuga randadesse jalutama tulnud. Kohalike omavalitsuste heakorraeeskirjad lemmikloomaga avalikku suplusranda siiski tulla ei luba. 

"Rannavalvurid on paljudele koeraomanikele viimastel päevadel selgitanud, kus on lubatud koera vette lubada. Sageli piisab sellest kui avalikku suplusranna algust tähistavast piirist välja jalutada. Pärnu linn on oma kaardil eraldi ära märkinud kohad, millistel rannaaladel tohib koertega rannas olla. Rannaala on Eestis piisavalt palju, et seda jätkuks nii lemmikloomasõpradele kui ka neile, kes loomi randa ei soovi," rääkis G4S-i pressiesindaja Reimo Raja BNS-ile. 

"Endiselt on osade inimeste jaoks populaarne tulla veekogu äärde alkoholi tarbima. Ka nendega on pidanud vetelpäästjad mitmetes randades suhtlema ja selgitama, et rannas alkoholi tarvitada ei tohi, samuti pole lubatud klaastaarat randa tuua, et klaasikilde vältida," lisas Reimo Raja. 

Reedel vestles Tartus Emajõe rannas töötav G4S vetelpäästja kaheksaliikmelise meeste seltskonnaga, kes Emajõe ääres grillides olid end silmnähtavalt purju joonud. Seltskond oli küll väljaspool rannaala, kuid rannavalvur tuletas neile siiski meelde, et nad joobes ujuma ei läheks.

Raja sõnul käituvad enamus rannakülastajaid käituvad siiski mõistlikult ja eeskujulikult, seetõttu on senine rannahooeg ka vetelpäästjatele rahulikult möödunud. "Rannavalvurite peamine soov on olnud, et ilmad läheksid ilusamaks," lisas Raja. 

Reedel lubas veetemperatuur rohelise lipu heisata Türi järve, Tartu Anne kanali ja Tõrva Vanamõisa järve ääres.

Kommentaarid puuduvad