President Kersti Kaljulaid jättis välisteenistuse seaduse muudatused välja kuulutamata

Ingrid Teesalu

President Kersti Kaljulaid jättis täna välja kuulutamata välisteenistuse seaduse, kuna see läheb põhiseadusega vastuollu ning ei järgi võrdse kohtlemise põhimõtet. Ehk siis kooselu seaduse alusel registreeritud liit pole võrdväärne abieluga, mis omakorda tähendab, et seaduses ettenähtud sotsiaalsed hüved laienevad vaid abikaasale. Mõistagi on riigipea otsus tekitanud suurt pahameelt koalitsiooni parteides.

President Kersti Kaljulaid jättis täna välja kuulutamata välisteenistuse seaduse, kuna see läheb põhiseadusega vastuollu ning ei järgi võrdse kohtlemise põhimõtet. Ehk siis kooselu seaduse alusel registreeritud liit pole võrdväärne abieluga, mis omakorda tähendab, et seaduses ettenähtud sotsiaalsed hüved laienevad vaid abikaasale. Mõistagi on riigipea otsus tekitanud suurt pahameelt koalitsiooni parteides.

Kommentaarid puuduvad