Mitmest riigist saabujad peavad jääma esmaspäevast eneseisolatsiooni

uudised.ee

Tuginedes koroonaviiruse nakatunute suhtarvule peavad alates esmaspäevast Eestisse sisenemisel jääma kaheks nädalaks eneseisolatsiooni reisides Rootsist, Portugalist, Ühendkuningriigist, Rumeeniast, Bulgaariast ja Luksemburgist saabujad, vahendab BNS.

Eneseisolatsioon ei kehti uuest nädalast reisides Austriast, Belgiast, Hispaaniast, Hollandist, Horvaatiast, Iirimaalt, Islandilt, Itaaliast, Kreekast, Küproselt, Leedust, Liechtensteinist, Lätist, Norrast, Poolast, Prantsusmaalt, Maltalt, Saksamaalt, Slovakkiast, Sloveeniast, Soomest, Šveitsist, Taanist, Tšehhist ja Ungarist, kui nendes riikides on viibitud 14 päeva vahetult enne Eestisse tulemist.

Ülejäänud maailmast saabujatele kehtib hetkel endiselt kohustuslik eneseisolatsioon, märkis välisministeerium. 

Teave riikide ja nõuete kohta neist riikidest saabujatele asub välisministeeriumi lehel.  

Ühtlasi uuendas välisministeerium soovitusi Reisi Targalt keskkonnas. Seoses koroonaviiruse levikuga soovitab välisministeerium tungivalt vältida reisimist, välja arvatud Euroopa riikidesse, kus nakatunuid on 15 või vähem inimest 100 000 elaniku kohta viimase 14 päeva jooksul ning kust naastes ei pea jääma eneseisolatsiooni.

Kommentaarid puuduvad