Mart Helme: Martin pigem ei poolda kõva käe poliitikat

uudised.ee

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) esimehe kohast peatselt loobuv Mart Helme rääkis laupäeva õhtul “Aktuaalses kaameras”, et Martin Helme, kellest saab suure tõenäosusega partei uus liider, on isast mõnevõrra leebema autoritaarsuskursiga.

“Ma olen üpris veendunud, et Martin on poliitiliselt taibukam, taktikaliselt taibukam mees kui mina,” ütles Mart Helme ERR-ile. “Ma olen kindlasti selline, nagu öeldi Inglismaa ühe kuninga kohta, et ta on šotlaste haamer. Ma olen kindlasti selline kõva haamer, aga võib-olla taktikalised nüansid mul teinekord jäävad kahe silma vahele.”

“Martin on kindlasti parem poliitik kui mina, aga ma olen niisuguse strateegilise ideoloogina võib-olla jälle natukene tugevam kui tema,” analüüsis Mart Helme. “Ma natukene utreeritult ütlen – ma rõhutan, et utreeritult –, siis Martin ei ole kõva käe poliitika toetaja. Mina olen pigem seda meelt, et vahetevahel oleks natuke rohkem autoritaarsust vaja.”

Kommentaarid puuduvad