PERH-i verekeskus läheb esmaspäevast Eesti linnadesse verd koguma

uudised.ee

Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) verekeskuse töötajad alustavad esmaspäevast Eesti linnades vere kogumist, sest suvel suureneb vajadus doonorivere järele.

Tuur „Kingi tund oma suvest ja päästa elusid!“ algab esmaspäeval ja teisipäeval Rakvere Kultuurikeskuses, teatas PERH-i pressiesindaja BNS-ile. Vereloovutusele on oodatud kõik doonorid, kes soovivad päästa elusid.

Regionaalhaigla verekeskuse juhataja Ave Lellep sõnas, et tänavune aasta on ka verekeskusele koroonast tingituna tavapärasest keerulisem, mistõttu on oluline iga doonori panus. „Verekeskusele on suvi alati tavapärasest suurem väljakutse, sest just siis esineb rohkem traumasid, mil patsiendid vereülekannet vajavad,“ ütles Lellep.

„Veredoonorlus on heategevuslik ja vabatahtlik ning haakub hästi hotelli põhimõtetega, seetõttu kutsume igal aastal ka oma töötajaid üles verd loovutama," ütles Hilton Tallinn Park hotelli müügidirektor Tendo Lindvest. "Just seepärast kingime igas linnas ühele doonorile koos kaaslasega tasuta Eforea SPA pääsme“. Spa külastuse loosis osalevad kõik vereloovutajad. Lisaks loositakse igas linnas palju muid auhindasid.

Esmaspäeval ja teisipäeval on verekeskuse suvetuur Rakvere Kultuurikeskuses, 20.-21. juulil Haapsalus, 27.-28. juulil Eesti südames Paides, 5.-6. augustil Raplas ja 12.-13. augustil Keilas.

Doonoriks sobib terve, puhanud, söönud ja rohkelt vedelikku tarbinud, vähemalt 50 kg kaaluv inimene vanuses 18-60 eluaastat. Kahe vereloovutuse vahe on minimaalselt 60 päeva, naistel soovituslikult 90 päeva.

Täiendavat teavet leiab verekeskuse kodulehelt www.verekeskus.ee , kus saab vereloovutusele ka aja broneerida. 

Kommentaarid puuduvad