Sukeldujad tõid Pärnu kesklinna jõepõhjast välja pool tonni metalli

uudised.ee

Laupäeval puhastas Pärnu Lahe Merepääste Selts Pärnu kesklinna silla  kõrval esmakordselt jõeäärset ning veest toodi välja liiklusmärke, ostukärusid ja jalgrattaid.

Päästeliidu ja Coca-Cola Fondi mereturvalisuse projekti raames toimus laupäeval Pärnu kesklinnas jõe kaiäärse puhastus. Kaks Pärnu Lahe  Merepääste Seltsi sukeldujat tõid kuni viie meetri sügavusest veest välja hulganisti esemeid – näiteks 11 läheduses asuvate toidupoodide kirjadega ostukäru. Suurima üllatuse pakkus liiklusmärk, mis näitas kilomeetreid Tallinna, Iklasse ja Audrusse.
 
Pärnu Lahe Merepääste Seltsi juhi Norman Talsoni sõnul oli ürituse eesmärk muuta Pärnu kaiäärne puhtamaks ja turvalisemaks. "Kuna tegu on tihedalt külastatava kohaga, kus paadid silduvad ning inimesed vette hüppavad, tuli mõte teha kaldaäär puhtaks. Inimestel on kombeks, et mis silma alt ära, seda pole olemas – nii on vee alla kogunenud hulganisti prügi. See käitumine peaks muutuma ja ma loodan, nii mõnigi inimene ei  viska enam prügi vette, kui näeb, mis me siit välja toome. Lisaks muudab see ka ettevaatlikumaks tundmatus kohas vette hüppamise osas," ütles Talson.
 
Talsoni sõnul puhastati ligi 150 meetrit kaiäärset. "Esimesel kümnel meetril Kesklinna silla juures saime kätte ostukäru, jalgratta ja 
liiklusmärgi posti. Ostukärusid võis veest leida pea iga kümne meetri tagant," ütles Talson. Kokku koguti sukeldujate hinnangul veest ligi  pool tonni metalli. Leitud esemed viidi esmaspäeval taaskasutuspunkti.
 
Juunis alustas Päästeliit Coca-Cola Fondi toel projektiga "Turvaline ja puhas Läänemeri", mis keskendub Balti regiooni mereturvalisusele. Pooleteise aasta jooksul viivad vabatahtlikud merepäästeühingud läbi hulgaliselt info- ja koolituspäevi, seminare, laagreid, talguid ja teisi üritusi.

Kommentaarid puuduvad