Kiik: EKRE-l tuleb austada rahvuste võrdse kohtlemise põhimõtet

uudised.ee

Keskerakondlasest sotsiaalminister Tanel Kiik tuletab EKRE-le pärast laupäevast kongressi meelde, et ka rahvuskonservatiividel tuleb lähtuda rahvuste võrdse kohtlemise põhimõttest, vahendab BNS.

Kiik kirjutab sotsiaalmeedias, et kuulates EKRE juhtide sapiseid sõnavõtte koalitsioonikaaslaste ja paljude Eestimaa elanike aadressil meenus koalitsioonilepingu aluspõhimõte: "Taunime resoluutselt rahvuste vahelise vaenu ilminguid, antisemitismi ning ühiskonda lõhestavat retoorikat".

"Peaminister Jüri Ratase ja Keskerakonna missioon on alati olnud ühendada inimesi sõltumata soost, vanusest, rahvusest või muudest tunnustest," tuletas Kiik EKRE-le meelde. "Arvamusuuringud näitavad, et oleme seda ka suutnud. Me ei ehita müüre Eestimaal elavate rahvuste vahele ega vastanda inimesi nende sünnipaigast või päritolust lähtuvalt. Eesti peab olema hea, turvaline ja kaasav elukoht kõigile meie inimestele. See on lihtne tõde, mida peaks väga hästi teadma ning austama ka EKRE juhid."

"Täpselt niisamuti ei eduta ega välista Keskerakond kedagi rahvuse, vaid pädevuse alusel. Meie ridades on võimalik jõuda ministriks, Tallinna linnapeaks või Euroopa Parlamendi liikmeks nii eesti kui vene emakeelega inimestel," viitas Kiik korea juurtega Mihhail Kõlvartile ja venelannale Yana Toomile. "Seisame alati iga inimese eest nii kohalikes omavalitsustes, riigikogus ja valitsuses kui Euroopa Liidu tasandil. See pole nõrkus, mida saaks erakonnale ette heita. Vastupidi, see on Keskerakonna kõigutamatu alusväärtus ja meie suurim tugevus."

Kommentaarid puuduvad