Tallinna lennujaamast saab lennata 19 sihtkohta

uudised.ee

Tallinna lennujaamast saab COVID-19 piirangute leevenemise tingimustes lennata 19 sihtkohta, millest 17 on välislennud ning kaks on siselennud.

Praegu saab lennata Tallinnast Frankfurti, Helsingisse, Amsterdami, Riiga, Kopenhaagenisse, Vilniusesse, Pariisi, Viini, Berliini, Dublinisse, Edinburgi, Milanosse, Oslosse, Londonisse, Düsseldorffi, Gironasse ja Paphosesse ning Kärdlasse ja Kuressaarde, teatas Tallinna lennujaam.

Plaanis oli ka taasavada lennuliinid Kiievisse, Lvivi ning Kharkivisse, kuid see lükkus edasi Eesti Vabariigi valitsuse 30. juuni otsusega pikendada lennuliinide avamise piirangut 14. juulini kõrge koroona haigustumisriskiga riikidesse.

15. juulist on plaanis taasavada lennuliin Minski ning 16. juulist Varssavisse. Samuti on plaanis juuli jooksul avada lennuliin Stockholmi. 11. juulist on kavas avada Tallinna-Malaga lennuliin.  

Esmaspäeva seisuga peavad eneseisolatsiooni jääma inimesed, kes saabuvad Eestisse Bulgaariast, Horvaatiast, Luksemburgist, Portugalist, Rootsist, Rumeeniast, Tšehhist ja Ühendkuningriigist, teatas välisministeerium.

Euroopa Liidust Eestisse reisides ei kehti eneseisolatsioon uuest nädalast reisijatele Austriast, Belgiast, Hispaaniast, Hollandist, Iirimaalt, Islandilt, Itaaliast, Kreekast, Küproselt, Leedust, Liechtensteinist, Lätist, Norrast, Poolast, Prantsusmaalt, Maltalt, Saksamaalt, Slovakkiast, Sloveeniast, Soomest, Šveitsist, Taanist ja Ungarist.

Ülejäänud maailmast saabujatele kehtib hetkel endiselt kohustuslik eneseisolatsioon.

Seoses koroonaviiruse levikuga soovitab välisministeerium tungivalt vältida reisimist, välja arvatud Euroopa riikidesse, kus nakatunuid on 15 või vähem inimest 100 000 elaniku kohta viimase 14 päeva jooksul ning kust naastes ei pea jääma eneseisolatsiooni.

Kommentaarid puuduvad