Ööpäevaga lisandus kaheksa koroonapositiivset testi tulemust

uudised.ee

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 481 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi ja lisandus kaheksa positiivset testi tulemust, vahendab BNS.

Rahvastikuregistri andmete järgi laekus kolm positiivset testi tulemust Ida-Virumaale, kolm Harjumaale, üks Läänemaale ja üks Tartumaale. Kaks nakatunut lisandus kolmapäeval tuvastatud Ida-Viru koldele. Ühel juhul toimus nakatumine töökohal ja inimene oli juba varasemat kontaktsena jälgimisel. Ühel juhul tuvastati nakatumine enne plaanilist operatsiooni. Ühel juhul toimus nakatumine peresiseselt. Ühel juhul toodi nakkus välismaalt. Kahel juhul on nakatumise päritolu hetkel teadmata.

9. juuli hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi kolm inimest, juhitaval hingamisel pole ühtegi patsienti. Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud. Kokku on Eestis koroonaviirus nõudnud 69 inimese elu.

Neljapäevaks on haiglates lõpetatud  391 COVID-19 haigusjuhtumit 378 inimesega.

Neljapäevase seisuga on tervenenud 1889 inimest. Neist 1427 inimese haigusjuhtum on lõpetatud, 462 inimese puhul on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Eestis on kokku tehtud enam kui 111 000 esmast testi, nendest 2011 on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed.  

Terviseamet tuletab meelde, et COVID-19 põhjustava koroonaviiruse SARS-CoV-2 leviku vältimiseks endiselt nii hoolikalt käsi pesta, haigena koju jääda kui kaaskodanikele piisavalt hingamisruumi jätta. Koroonaviirus levib nakkuslikult inimeselt tervele eelkõige lähikontakti teel. Lähikontaktiks loetakse olukorda, kus inimesed on 15 minuti vältel teineteisele lähemal kui kaks meetrit.

COVID-19 on piisknakkushaigus, mida põhjustab aevastamisel ja köhimisel inimeselt inimesele ning saastunud pindade ja pesemata käte kaudu leviv SARS-CoV-2 viirus.

Kommentaarid puuduvad