Tallinna Kiirabi avab uue tugikeskuse

uudised.ee

Tallinna Kiirabi avab täna uue tugikeskuse Põhja-Tallinna linnaosas aadressil Manufaktuuri 5, vahendab BNS.

Koos uue tugikeskuse avamisega saabuvad Tallinna Kiirabile kaheksa uut kiirabiautot, kus esmakordselt Tallinnas on kasutusel kiirabi telemeditsiini võimekus.

Tallinna Kiirabi on Tallinna sotsiaal- ja tervishoiumeti hallatav asutus, mis on riigi suurima patsientuuriga kiirabi ettevõte, mis teenindab  aastas ligi 100 000 väljakutset ehk uus väljakutse laekub iga 5-6 minuti järel. Tallinna Kiirabi ligi 500 arsti, õde ja parameedikut töötavad ööpäevaringselt kolmes vahetuses kokku kaheksas tugikeskuses Mustamäel, Haaberstis, Koplis, Kesklinnas, Lasnamäel Pae ja Mahtra tugikeskuses ning Maardus ja Viimsis.

Kiirabi uus tugikeksus asub Põhja-Tallinna linnaosa keskel tagades võrdselt hea ligipääsu igas suunas. Seal hakkab tööle kuni 16 ööpäevaringselt töötavat inimest. Tugikeskuses on planeeritud ruum ka lisaüksustele, mis võimaldab rakendada täiendavat ressurssi koormuse ootamatu suurenemise korral ning olla praktikabaasiks väljaõppel olevatele tulevastele spetsialistidele. Tugikeskuse kiirabi vajadusetele vastavaks renoveerimist toetas Tallinna linn 50 000 euroga, ruumide rent kaetakse kiirabi eelarvest.

Uued ostetud kiirabiautod vastavad EL-i klassile C ja on ette nähtud raskes ja üliraskes seisundis patsientide raviks. Selline kiirabiauto on sisuliselt ratastel intensiivravi palat. Uuendusena on Tallinna Kiirabil sellest suvest alates telemeditsiini võimekus, mis võimaldab kiirabi õebrigaadil saada kriitilises seisundis patsiendi osas eriarsti konsultatsiooni otse sündmuskohal. Patsiendi uurimiseks kasutatav multifunktsionaalne monitor saadab andmed arsti kabinetti või autosse ja arstil on võimalus nii konsulteerida kõigi kiirabibrigaadide tööd kogu piirkonnas.

Kommentaarid puuduvad