Augustist maksab töötukassa õppimise eest suuremat toetust

uudised.ee

Alates laupäevast, 1. augustist suurenes töötukassa tasemeõppetoetus: need õppurid, kes õpivad töötukassa toel või kes asuvad sellest sügisest töötukassa toel õppima ning kellel on sissetulekud, saavad senise 130 euro asemel 180 eurot kuus ja sissetulekuta õppijatele makstakse 270 eurot.

Töötukassa maksab tasemeõppetoetust nendel erialadel õppimise eest, kuhu on tulevikus vaja rohkem töötajaid ning kus juba praegu sobiva ettevalmistusega töötajaid napib. Tasemeõppetoetust saavad taotleda toetuse saamise tingimustele vastavad töötavad inimesed kui ka tööotsijad.

Töötukassa oskuste arendamise ja karjääriteenuste osakonna juhataja Karin Andre soovitab kõigil, kes suvel kooli kandideerisid või kellel kandideerimisprotsess veel pooleli, kiiresti uurida, kas ka neil oleks võimalik saada tasemeõppetoetust.

"Kui jah, siis tuleks toetuse saamiseks teha avaldus enne õppurite nimekirjade kinnitamist, seda on mugav teha läbi e-töötukassa. Toetatavate õppekavade nimekirja leiab töötukassa lehelt "Tööta ja õpi" rubriigist. Sobiva eriala valikul toetavad töötukassa karjäärinõustajad, kes ühtlasi annavad ka teada, kas inimesel on võimalus saada toetust," ütles Andre.

Infot, kellele tasemeõppetoetust makstakse, leiab töötukassa lehelt, kus saab broneerida ka aja karjäärinõustaja juurde. Sel aastal on toetatavate erialade valikus üle 100  õppekava enam kui 40 koolis, õppida saab üle Eesti ja nii eesti kui vene keeles.

Andre lisas, et õppimise jaoks ei ole kunagi liiga hilja, kuid mida varem alustada, seda parem.  

"Paljudes koolides vastuvõtt veel kestab, tasub uurida millistele erialadele on kandideerimised veel avatud," täpsustas Andre.

Kahe aasta jooksul on töötukassalt tasemeõppes osalemise toetust saanud umbes 2000 inimest. Kui õpingud mingil põhjusel katkevad, siis ei pea toetust tagasi maksma. Andre rõhutas, et just uute oskuste omandamine ja täiendamine tasemeõppes tagab selle, et ühel hetkel ei seisa inimene olukorra ees, kus tal polegi eriti tööalaseid valikuid.

Töötukassa soovitab kõigil endale anda võimalus uueks alguseks.

Kommentaarid puuduvad