Sajad Narva lapsed õpivad Noored Kooli linnalaagris eesti keelt

uudised.ee

Narva Soldino gümnaasiumis algab pühapäeval Noored Kooli linnalaager, kus kolmsada 1.-8. klassi õpilast Narva koolidest õpivad nädala jooksul eesti keelt ning arendavad sotsiaalseid ja enesejuhtimise oskusi, tegutsedes oma projektide kallal.

Lapsi juhendavad Noored Kooli programmi 14. lennu osalejad, kes alustavad sügisel õpetajana tööd koolides üle Eesti. Narva koolilapsed töötavad linnalaagris väikestes gruppides õpetaja eestikeelsel juhendamisel kindla ülesande kallal, näiteks õpivad tantsu, koostavad lauamängu, meisterdavad asju looduslikest vahenditest, teevad nukuteatrit või disainivad endale T-särke. Õppetegevus käib laagris hommikuti, pärastlõunal saavad lapsed tagasi koju minna.

Noored Kooli programmi koolitusjuhi Joosep Norma sõnul saavad tänu linnalaagris osalemisele sajad Narva lapsed ainulaadse õpikogemuse, mis aitab neid ka edasisel haridusteekonnal.

"Linnalaagris osalemisega kasvab õpilaste õpimotivatsioon, nad leiavad uusi sõpru ja õpivad eesti keelt. Laagris pöörame erilist tähelepanu ka niinimetatud 21. sajandi oskuste, sealhulgas suhtlemis- ja koostööoskuste, loovuse, kriitilise mõtlemise ja enesejuhtimise arendamisele. Usume, et just need oskused võimaldavad lastel ja noortel hästi hakkama saada - seda nii õppijate kui laiemalt ühiskonnaliikmetena," sõnas Norma.

Juhendajate rollis on Noored Kooli 14. lennu 38 osalejat, kes on läbinud tiheda konkursisõela ja valitud programmi enam kui 300 kandidaadi seast. Enne linnalaagrit on kõik alustavad õpetajad läbinud circa 100 tundi pedagoogilist koolitust ning linnalaagri ajal toetavad neid kogenud tegevõpetajad. Sügisel saavad Noored Kooli 14. lennu osalejatest klassi- ja aineõpetajad koolides üle Eesti.

Laagris osalemine on laste jaoks tasuta. Laagri toimumist toetavad Briti Nõukogu ja Narva linnavalitsus. Laager kestab reedeni.

Kommentaarid puuduvad