15-st Euroopa riigist saabujad peavad jääma karantiini

uudised.ee

Tuginedes koroonaviiruse nakatunute suhtarvule kehtib alates esmaspäevast kahe nädala pikkune liikumisvabaduse piirang Eesisse saabumisel Rootsist, Luksemburgist, Rumeeniast, Bulgaariast, Andorrast, Portugalist, Hispaaniast, Horvaatiast, Belgiast, Monacost, Tšehhist, Prantsusmaalt, Maltalt, Austriast ja Šveitsist, vahendab BNS.

Eestisse saabudes ei kehti liikumisvabaduse piirang tulevast nädalast reisijatele Ühendkuningriigist, Islandilt, Sloveeniast, Poolast, Hollandist, Taanist, Saksamaalt, San Marinost, Iirimaalt, Liechtensteinist, Itaaliast, Slovakkiast, Kreekast, Küproselt, Leedust, Lätist, Norrast, Ungarist, Soomest ja Vatikanist.

30. juulil uuendas Euroopa Liidu Nõukogu Euroopa Liitu mittehädavajaliku reisimise ajutise piiramise ja piirangu võimaliku kaotamise kohta käiva soovituse kolmandate riikide nimekirja, mille alusel on nimekirja kuuluvatest riikidest võimalik Eestisse reisida Gruusiast, Jaapanist, Lõuna-Koreast, Rwandast, Taist, Tuneesiast, Uruguayst, Uus-Meremaalt Austraaliast, Kanadast ja Marokost.

Eestisse saabudes peavad tulevast nädalast oma liikumisvabadust piirama Austraaliast, Kanadast ja Marokost reisijad. Liikumisvabaduse piirang ei kehti Eestisse saabudes reisijatele Gruusiast, Jaapanist, Lõuna-Koreast, Rwandast, Taist, Tuneesiast, Uruguayst, Uus-Meremaalt.

Koroonaviiruse leviku tõttu soovitab välisministeerium aga tungivalt reisimist vältida, välja arvatud Euroopa riikidesse, kus nakatunuid on 16 või vähem inimest 100 000 elaniku kohta viimase 14 päeva jooksul ning kust naastes ei kehti liikumisvabaduse piirang. 

Liikumisvabaduse piirang tähendab, et inimene võib Eestisse saabumisest neljateistkümne kalendripäeva jooksul elukohast või püsivast viibimiskohast lahkuda üksnes tervishoiutöötaja või politseiametniku korraldusel või inimese elu või tervist ohustava hädajuhtumi korral või toidu, esmatarbekaupade ja ravimite soetamiseks.

Kommentaarid puuduvad