Kaitseliidul on üle 25 600 aktiivse liikme

uudised.ee

Vabatahtlikku riigikaitseorganisatsiooni Kaitseliit kuulub augusti alguse seisuga üle 25 600 liikme.

Kaitseliidul on augusti alguse seisuga kokku 25 646 liiget, neist 15 352 on kaitseliitlased, 2646 naiskodukaitsjad, 3632 noored kotkad ja 4035 kodutütred, ütles BNS-ile Kaitseliidu pressiesindaja.

Selle aasta esimesel poolel lahkus Kaitseliidust 165 meest. Lahkumisi saab pressiesindaja sõnul seostada käesoleva aasta kevadel toimunud Kaitseliidu liikmeskonna auditiga, mis andis ülevaate kaitseliitlaste aktiivsusest ja ootustest organisatsiooni kuulumisel. Neil, kes enam organisatsiooniga seotud ei olnud, või kellel kas vanuse, tervise, aja või huvi puudumise tõttu polnud soovi Kaitseliidus jätkata, tekkis võimalus organisatsioonist välja astuda.

"Täna on meil olemas realistlik pilt inimestest, kellega me tegelikult Kaitseliidus arvestada saame," ütles Kaitseliidu ülem brigaadikindral Riho Ühtegi.

Naiskodukaitsesse lisandus 12 liiget.

Noorte kotkaste ja kodutütarde liikmeskonnad vähenesid esimesel poolaastal vastavalt 91 ja 32 liikme võrra. Pressiesindaja nentis, et tegu on mustriga, kus aasta esimeses pooles  vanuse ülempiiri täitumise tõttu noorte arv väheneb, et siis aasta teises pooles jälle kasvada.

Kommentaarid puuduvad