Ööpäevaga tuvastati koroonaviirus 11 inimesel

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 645 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, mille põhjal lisandus 11 positiivset testi tulemust, vahendab BNS.

Rahvastikuregistri andmete järgi laekus kolm positiivset tulemust Tartu linna ja kaks Harjumaale, neist üks Tallinna, teatas Terviseameti pressiesindaja teisipäeval.

Jõgeva-, Ida-Viru- ja Lääne-Virumaale laekus igasse maakonda üks positiivne tulemus. Kolme positiivse tulemuse puhul on maakond teadmata.

Neli uut juhtumit lisandus Tartu ööklubi Vabanki puhangule - teisipäeva kella 7.30 seisuga oli selles puhangus kokku nakatunud 33 inimest. Ida-Virumaa juhtum  ja Harjumaa juhtum on Hispaaniast sisse toodud. Kaks teadmata maakonnaga juhtumi puhul on tegemist meremeestega. Ülejäänud nakatunute puhul käib hetkel veel asjaolude täpsustamine.

Teisipäevahommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi neli inimest, juhitaval hingamisel ei ole ühtegi patsienti. Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud. Kokku on Eestis koroonaviirus nõudnud 63 inimese elu.

Praeguseks on haiglates lõpetatud 394 COVID-19 haigusjuhtumit 381 inimesega.

Praeguse seisuga on tervenenud 1 937 inimest. Neist 1 468 inimese haigusjuhtum on lõpetatud, 469 inimese puhul  on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ja ootab tervnemise kinnitamist.

Eestis on kokku tehtud enam kui 120 tuhat esmast testi, nendest 2091 ehk 1,7 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata SIIT.

Kommentaarid puuduvad