Ratas koroonaviirusest: neljapäeval võib tulla teises toonis arutelu

uudised.ee

Peaminister Jüri Ratas kirjutas sotsiaalmeedias, et neljapäevane arutelu toon võib võtta teise suuna, kuna nii koroonaviirusega nakatumiste arv on tõusnud kui ka näited, kus inimesed on haigetena vastutustundetud.

"Valitsus koos ametkonna ja teadlastega jälgib koroonaviiruse olukorda tähelepanelikult, et olla valmis koheselt reageerima. Senistel valitsuse istungitel on olnud rõõm tõdeda, et levik püsib madal ja Eestimaa inimesed hoiavad valvsust,» kirjutas Ratas.

«Tuleval neljapäeval võib arutelu toon muutuda,» kirjutas ta. Ratas tõi välja, et eelmise reede seisuga oli Eesti nakkuskordaja 2,6 - juulikuu alguses oli see 1,0.

«Eelmise nädala jooksul on haigusjuhtumeid lisandunud 43, nendest koguni 24 Tartumaal. Teistmoodi sunnivad olukorrale vaatama ka siin ja seal avalikult ilmuvad näited selle kohta, et koroonaviirus on eestimaalaste meelest läinud,» mainis Ratas. Ta täiendas, et koroonaviiruse leviku kasvu tähendust näeb Tartus.

«Kevadest teame, et argielu piirangud võivad olla veelgi ulatuslikumad. Veel olulisem: viirus on viinud meie seast 63 ema-isa, tütart-poega, tädi-onu,» kirjutas Ratas. 

 

Kommentaarid puuduvad