Arheoloogilised leiud katkestasid Roosikrantsi tänava remondi

uudised.ee

Tallinnas Roosikrantsi tänava alt leiti ehitustööde alguses väärtuslikke arheoloogilisi leide, mistõttu tänavaremont seiskus ja sügisel algavad seal arheoloogilised uuringud.

Vabaduse väljaku poolses Roosikrantsi tänava otsas tuli kohe kaevetööde alguses välja kultuurkiht alates kiviajast, teatas linnavalitsuse pressiesindaja kolmapäeval. Selle väärtusliku arheoloogilise leiu tõttu peatas linn ajutiselt ehitustööd tänaval ja alustas hankemenetlust arheoloogiliste uuringute tarvis.

Uuringutega on plaan alustada septembrikuust ja lõpetada tööd hiljemalt novembris. Tänavat hakatakse taastama esimesel võimalusel ja etapiti läbiuuritud teelõikude kaupa.

Sügisel viiakse lõiguti läbi arheoloogilised kaeve- ja uurimistööd Roosikrantsi tänaval: projekteeritud tehnovõrkude ja sõidutee aluskihtide käsitsi läbikaevamine ja muinasaegse kultuurkihi sõelumine. Arheoloogiliste uuringute ja kaevetööde ala eeldatav maht on umbes 4700 kuupmeetrit.

Arheoloogiliste uuringute alustamiseni on Roosikrantsi tänaval kehtestatud ajutine liikluskorraldus. Ajutiselt on see tupiktänav, kus kinnistutele pääseb ainult Pärnu maantee poolt. Peatumine ja parkimine on lubatud vaid paarisnumbritega kinnistute poolsel teeserval.

Arheoloogiliste uuringute läbiviimise operatiivsusest ja ilmastikutingimustest sõltuvalt võib Roosikrantsi tänava taastusremondi lõpetamine lükkuda tuleva kevade lõppu.

Roosikrantsi tänava taastusremonti ning ühisveevärgi ja kanalisatsioonitorustike rekonstrueerimistööd tehakse linna keskkonna- ja kommunaalameti tellimusel.

Kommentaarid puuduvad