Tallinna lennujaama reisijate arv kasvas kuuga üle kolme korra

uudised.ee

Juulikuus läbis Tallinna lennujaama 75 682 reisijat, mis moodustab pea 24 protsenti möödunud aasta juulikuu reisijate mahust; võrdluses juunikuuga kasvas reisijate arv aga üle kolme korra.

"Kahe viimase kuu jooksul on sihtkohtade arv oluliselt suurenenud, pakkudes inimestele võimalusi lennata nii puhkusele kui ka ärireisidele. Juulis taastusid lennud Varssavisse, Milanosse, Düsseldorfi, Edinburghi ja Dublinisse," ütles Tallinna lennujaama juhatuse esimees Riivo Tuvike pressiteates.

Toimusid ka üksikud lennud Málagasse ja Gironasse Hispaanias, samuti Ukraina sihtkohtadesse nagu Kiiev, Harkiv ja Lviv, mis on hetkel taas peatatud. Tšarterlendudega oli võimalik lennata Kreekasse. 

"Kahjuks olukord pidevalt muutub ning vastavalt sellele, milline on nakatunute arv sihtriikides, võivad lennuplaanis toimuda muutused väga kiiresti. Seetõttu paneme reisijatele südamele jälgida reaalajas lennuplaani ning vajadusel võtta ühendust oma lennufirmaga," rääkis Tuvike.

Juulis paranes ka lendude keskmine täituvus, jõudes 53 protsendi juurde. "Suurimad reisijamahud ja kõrgem täituvus oli eelkõige lendudel, mis suundusid madala nakatumiskordajaga riikidesse. Nii tõusis juulis populaarseimate sihtkohtade hulka Viin, kuhu lendasid nii Air Baltic, Ryanair kui Wizzair," ütles Tuvike.

Juulis toimus kokku 2140 lendu, mis teeb keskmiselt 69 maandumist ja õhkutõusu päevas.

Augusti alguse seisuga toimuvad regulaarlennud kokku 20 otseliinil. Tallinna lennujaam paneb kõigile reisijatele südamele viia end enne reisile minekut kurssi sihtkohariigi piirangute ja nõuetega. Informatsiooni leiab nii Reisi Targalt kui ka Re-open EU lehtedelt.

Kommentaarid puuduvad