Tartu leppis ööklubidega kokku viiruse tõkestamise põhimõtetes

uudised.ee

Tartu leppis linna suuremate ööklubide esindajatega kokku hea tahte põhimõtted, millest meelelahutusasutused olid valmis koroonaviiruse leviku tõkestamise eesmärgil kinni pidama, vahendab BNS. 

Tartu abilinnapea Mihkel Leesi sõnul lepiti ühesugused hea tahte põhimõtted kokku ööklubidega Maasikas, Vabank, Shooters, Level ning kultuuriklubiga Naiiv, kes andsid lubaduse suhtuda tekkinud olukorda äärmise tõsidusega ning anda endast parima viiruse leviku tõkestamiseks, edastas linnavalitsus.

Klubid lubasid hoolikalt järgida külastajate hajutamise reeglit, milleks kaastakse vajadusel  täiendavat meeskonda. Külastajate tervise kontrollimiseks mõõdetakse ka nende kehatemperatuuri.  Samuti nõustusid klubid jätkuvalt tõsiselt jälgima, et alkoholi ei saaks osta joobes inimesed.

Kahe järgneva nädala jooksul  ei lase leppega ühinenud klubid sisse rohkem kui 200 inimest. Samas enamike eelmainitud klubide puhul on inimeste arv tunduvalt väiksem, näiteks Levelis 50 inimest ja Shootersis 100 inimest.

Tartu linnapea Urmas Klaasi sõnul seostatakse koroonapuhangut Tartus mitme meelelahutusasutusega. "Seetõttu pidasime õigeks leppida kokku reeglites, et kaasa aidata olukorra lahendamisele. Selleks tuleb kõikidel - nii ööklubi pidajatel kui ka külastajatel, ühiselt pingutada ja vastutustundlikult käituda," lisas Klaas.

Leesi sõnul on hea koostöö klubidega lootustandev, et viiruse levikule Tartus saab piiri panna. "Meie eesmärk ei ole Tartu ööelu välja suretada – väga oluline on, et kaitstud oleks inimeste tervis ja elaks ka ettevõtlus."

Kommentaarid puuduvad