Mupo alustab reide koertega jalutusreeglite kontrolliks

uudised.ee

Viimasel ajal on sagenenud kaebused Merimetsa terviseraja ja Stroomi ranna piirkonnas ilma rihmata jalutavate koerte kohta, mistõttu alustab munitsipaalpolitsei (mupo) reide. 

Mupo Põhja-Tallinna piirkonna peainspektori Pavel Boitsovi sõnul on olukord murettekitav. “Täiesti vastutustundetu on lasta oma koer ilma rihmata ringi jooksma kohas, kus liigub nii palju rahvast, nende seas ka väikelastega peresid ja eakad inimesed. Rihmata koer võib rünnata inimest ja teist koera, aga ka oma ootamatu käitumisega tõsiselt ehmatada või riideid rikkuda. Samuti on reaalne oht, et teele joostes võib loom olla ohuks liiklusele või iseendale. Merimetsas on palju jalgrattureid ja ka nemad on lahtiste koerte pärast kaebusi esitanud“. 

Selleks et olukorda kontrolli alla saada, alustavad inspektorid järgmisest nädalast erinevates Põhja-Tallinna piirkondades pistelisi reide. Vajadusel kaasatakse ka piirkondlikud politseiinspektorid.  

„Tuletan meelde, et trahv sellise rikkumise puhul võib ulatuda kuni 800 euroni. Seega, kõik koerad rihma otsa!“ lisas Boitsov. 

Kommentaarid puuduvad