Pärnu linnavalitsus palub haigustunnustega inimestel koju jääda

uudised.ee

Pärnu linnavalitsus ja terviseamet kutsuvad nädalavahetus peetavate rahvarohkete ürituste eel inimesi hoolima enda ja teiste tervisest, hoidma ohutut vahemaad ja haigustunnustega koju jääma, vahendab BNS.

Nädalavahetusel toimub Pärnus palju vabaõhuüritusi, millest rahvarohkemad on Supeluse Aastalaat ja Gildipäevad koos nendega külgnevate üritustega, teatas linnavalitsuse pressiesindaja reedel. Ilm on ilus, Pärnusse on oodata palju külalisi nii Eestist kui välismaalt, mis tõstab viiruse leviku ohtu ning seetõttu on vastutustundlik käitumine väga oluline.

Terviseameti Lääne regionaalosakonna juht Kadri Juhkami sõnul tuleb meelelahutusasutuse külastamist põhjalikult kaaluda. „Esmalt on vaja veenduda selles, et enda enesetunne on hea ja puuduvad vähimadki rahvakeeles külmetushaigusele viitavad sümptomid,“ ütles Juhkam. „Kui ööklubi on rahvast tihedalt täis, ei tasu sinna minna, sest kui nakatute, võite te ohtu seada oma vanemad ja vanavanemad, samuti toob see kaasa liikumispiirangud kõigile nakatunuga kokkupuutes olnud inimestele. Kindlasti tuleb pidutsemisel hoida teistega turvalist vahemaad ja vältida lähikontakte võõraste inimestega.“

Tartumaal piirati tänasest alkoholimüüki toidu- ja meelelahutusasutustes alates kella 23-st. Pärnus on öine alkoholimüük meelelahutusasutustes veel lubatud. Sellele vaatamata tasub nii enda kui teiste tervise huvides käituda vastutustundlikult, hoida distantsi, pesta hoolikalt käsi ja tõbisena koju jääda.

Ürituste korraldajad ja meelelahutusasutuste omanikud peavad tagama desifitseerimisvahendite olemasolu ja jälgima külastajate tihedust. Haigustunnusteta külastajatel, kes nakatumist pelgavad, tasub kanda maske, eriti kauplustes ja teistes siseruumides, mida nädalavahetusel külastatakse.

Viimase nädala jooksul on uusi haiguskoldeid tekkinud peamiselt Tartus ja Tartumaal ning nakkuse levimine sõltub eeskätt inimeste käitumisest. Pärnus on viimasel ajal tuvastatud kaks nakatunut, neist kõige värskem on seotud ööklubi külastamisega Tartus. Tuvastatud on ka 15 kontaktset, kelle nimed on terviseametile teada ja kelle eneseisolatsiooni kohustuse täitmist jälgitakse. Pärnu linnavalitsuse kriisikomisjon on valmis vajadusel kiiresti kogunema ja vajadusel piiranguid seadma.

COVID-19 on piisknakkushaigus, mida põhjustab aevastamisel ja köhimisel inimeselt inimesele ning saastunud pindade ja pesemata käte kaudu leviv SARS-CoV-2 viirus.

Koroonaviirus levib nakkuslikult inimeselt tervele eelkõige lähikontakti teel. Lähikontaktiks loetakse olukorda, kus inimesed on 15 minuti vältel teineteisele lähemal kui kaks meetrit.

Kommentaarid puuduvad