Ööpäevaga sai koroonadiagnoosi 14 inimest

uudised.ee

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1405 esmast koroonatesti, millest 14 osutusid positiivseks.

Rahvastikuregistri andmete järgi laekus kaheksa positiivset tulemust Tartumaale – neist 2 Tartu linna –, kolm ööpäeva jooksul tuvastatud Tartumaa juhtumit on seotud ööklubiga Shooters. Üks uus koroonaviiruse juht tuvastati testimise tulemusel ka nii Harjumaal, Jõgevamaal, Lääne-Virumaal, Saaremaal kui Põlvamaal. Lääne-Viru juhtum on seotud Tartu ööklubi Vabank puhanguga.

Ühe positiivse tulemuse saanud inimese puhul maakonna tunnus rahvastikuregistris puudus.

Epidemioloogiliste uuringute käigus on terviseamet tuvastanud, et Vabanki koldega on seotud 35, ööklubi Naiiviga 16 ja ööklubi Shootersiga 11 nakkusjuhtu.

Laupäevahommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi kaheksa inimest, juhitaval hingamisel on üks patsient. Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud. Kokku on Eestis koroonaviirus nõudnud 63 inimese elu.

Järgmised kaks nädalat on Eestis kriitiline aeg, mille jooksul on võimalik puhangud kontrolli alla saada juhul, kui kõik käituvad vastutustundlikult. Kõige efektiivsem meede nakkuse vältimiseks on distantsi hoidmine. Rahvarohketes kohtades ja eriti siseruumides, kus ei ole võimalik teiste inimestega distantsi hoida, on soovitav kanda ka maski. Kinniseid rahvarohkeid kohti võiks võimalusel vältida, selgitas terviseamet.

Haigena tuleb püsida kodus, seda ka kergete sümptomitega. Mistahes haigussümptomitega tuleks kahtlustada koroonat ja võtta ühendust oma perearstiga.

Kommentaarid puuduvad