Tartu linnapea soovitab kinnistes siseruumides maski kanda

uudised.ee

Tartu linnapea Urmas Klaas ütles laupäevases tartlastele adresseeritud videopöördumises, et avalikes kinnistes siseruumides on vägagi soovitatav maski kanda. 

"Head tartlased, järgmised paar nädalat on määrava tähtsusega, kas me tuleme toime viirusepuhanguga siin Tartus või me peame taas välja ütlema selle, mida me keegi ei soovi – et tulevad uued piirangud," ütles Klaas ja lisas, et tal on selles olukorras kolm väga tõsist palvet.

"Esiteks, olge palun kenad ja [...] pigem vältige avalikke kinniseid siseruume. Praegune statistika kinnitab, et just nimelt kinnised avalikud ruumid on see koht, kus viirus saab kõige paremini levida," selgitas Klaas. "Väljas on ilus suveilm, nautige neid väljas olemise hetki ja võimalusi."

"Minu palve number kaks: avalikel üritustel väljas olles, liikudes, palun hoidke distantsi. See 2+2-reegel on selleks välja mõeldud, et üksteist kaitsta. Ürituste korraldajad on loonud tingimused, et on võimalik istuda ja liikuda kahemeetriste vahedega," märkis Klaas.

"Kolmandaks, kui on möödapääsmatu vajadus viibida kinnistes siseruumides, siis on mu soovitus: palun kandke seal maski," ütles Klaas. 

"Ja lõpetuseks: kõige olulisem, kui te kas või natukenegi tunnete ennast haigena, siis palun ärge minge välja, vaid püsige kodus ja konsulteerige oma perearstiga. Viimased andmed kinnitavad, et noored inimesed põevad seda haigust kergemini, aga nad annavad seda edasi enda vanematele pereliikmetele. Ja täna juba on juhuseid, kus vanaemad on sattunud haiglasse," rääkis Klaas enda videopöördumises. "Võtame end kokku ja tuleme sellest olukorrast üheskoos välja." 

Kommentaarid puuduvad