Ööpäevaga lisandus kuus positiivset testitulemust

uudised.ee

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1120 haigust COVID-19 põhjustava koroonaviiruse esmast testi, millest kuue testi tulemus osutus positiivseks, vahendab BNS.

Rahvastikuregistri andmete järgi laekusid kõik positiivsed testi tulemused Tartumaale, neist neli  Tartu linna. Üks ööpäeva jooksul tuvastatud Tartu juhtum on seotud ühe varasema nakatunuga, ülejäänud juhtudel on nakatumise allikas veel selgitamisel.

Epidemioloogiliste uuringute käigus on terviseamet tuvastanud, et ööklubi Vabank koldega on praegu seotud 37, ööklubi Naiiviga 18 ja ööklubi Shootersiga 15 nakkusjuhtu.

Esmaspäeva hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi kaheksa inimest, juhitaval hingamisel on üks patsient. Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud. Kokku on Eestis koroonaviirus nõudnud 63 inimese elu. Praeguseks on haiglates lõpetatud 396 COVID-19 haigusjuhtumit 383 inimesega.

Esmaspäevase seisuga on tervenenud 1961 inimest. Neist 1487 inimese haigusjuhtum on lõpetatud, 475 inimese puhul on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Eestis on kokku tehtud ligi 126 000 esmast testi, nendest 2158 ehk 1,7 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. 

Kommentaarid puuduvad