Riik varub maske kevadest kolm korda suuremaks epideemiaks

uudised.ee

Riigihalduse minister Jaak Aab ütles Postimehe otsesaates, et riik varub septembriks isikukaitsevahendeid, millest piisaks kolm korda laialdasemaks epideemiaks, kui oli Eestis koroonaviiruse kõrghetkel. 

Terviseamet hindas kevadel, kui palju peaks varuma isikukaitsevahendeid võimalikuks teiseks koroonaviiruse laineks. "See, millest lähtume, on nimetuselt A3 stsenaarium, mille järgi on haiglaravil mitusada inimest ja isikukaitsevahendeid peaks jaguma kaheks kuuks," lausus ta.

"Ühe kuu varu peab olema asutustel – haiglatel, perearstidel, kohalikel omavalitsustel, hooldekodudel. Teine sama suur number peab olema riigi keskses varus, millega haldamisega tegelen mina," lisas minister Postimehele.

Piltlikult valmistub stsenaarium A3 võimaluseks, et Eestis on nakatuvus kolm korda suurem, kui oli kevadise koroonaviiruse kõrghetke ajal. "Terviseamet tellis selle stsenaariumi ekspertide käest, kes lähtuvalt maailma kogemusest hindasid, kui maksimaalselt suur võib teine laine tulla," kirjeldas minister.

Refereeritud väljaandest Postimees.

 

Kommentaarid puuduvad