Uuring: kümnendik loobus eriolukorra ajal sportimisest täielikult

uudised.ee

Samsungi tellitud ja uuringufirma Norstat läbiviidud uuringust selgus, et eriolukorra ajal viirusest tingitud liikumispiirangute tõttu hakkas üle veerandi inimestest tavapärasest vähem sportima, kuid 40 protsendi hinnangul ei muutunud nende kehaline aktiivsus üldse, vahendab BNS.

„Uurisime Baltikumi inimestelt tervist- ja sportimist jälgivate mobiilirakenduste kasutamise kohta ning leidsime positiivse tulemusena, et paljuski tänu tänapäevaste treeningvahendite, nutikellade ja terviserakenduste abile said inimesed edukalt oma treeninguid jätkata ka kevadise eriolukorra piirangute ajal,“ märkis Samsungi Baltikumi kommunikatsioonijuht Liga Bite.

Uuring näitas, et 40 protsenti eestlaste hinnangul ei muutnud eriolukord nende sportimise harjumusi üldse. 17 protsenti märkis, et nad hakkasid vähem sporti tegema ning kümnendik vastajatest ütles, et eriolukorra tõttu lõpetasid nad täielikult tervisespordiga tegelemise ning tõusid isegi diivanilt minimaalselt.

Bite selgitas, et samas leidsid ka paljud endale alternatiive. “15 protsenti Eesti inimestest alustasid trenni tegemisega kodustes tingimustest ning 10 protsenti hakkas tervisesporti harrastamas värskes õhus. Kaks protsenti märkis, et võttis ette lausa täiesti uue spordiala proovimise,“ sõnas Bite.

„Kuna 43 protsenti inimestest märkis, et kasutab mõnda terviserakendust, siis kindlasti leidsid paljud eriolukorra liikumispiirangute ajal neist palju soovitusi ja motivatsiooni,“ lausus Bite. „Ligi kolmandik ehk 33 protsenti küsitletutest on märkinud, et just rakenduste kasutamine motiveerib neid rohkem sportima.“

Kui eestlased enda aktiivsuse jälgimiseks ja treenimiseks juba mõnda mobiilirakendust kasutavad, siis on nende populaarseimaks valikuks Samsung Health.

Samsungi tellitud ja käesoleva aasta juulis uuringufirma Norstat läbiviidud uuringus osales Eestis 1003 inimest vanuses 18-64 eluaastat. 

Kommentaarid puuduvad