Uuel nädalal on oodata kuni 28 kraadi sooja

uudised.ee

Ilmateenistuse prognoosi kohaselt on ees ootamas päikeseline ja väga soe nädalalõpp ning suvesoojus saab jätku ka järgmise nädala alguses, kui on tulemas kuni 28 soojakraadi.

Neljapäeva öösel pilvisus tiheneb. Hiiumaale ja põhjarannikule jõuavad vihmahood ja liiguvad kagu suunas. Puhub muutliku suunaga 1-6 m/s, hommikul saartel läänekaare tuul puhanguti 11 m/s. Sooja on 7-12, rannikul kuni 17 kraadi. Päeval on muutliku pilvisusega ilm ja mitmel pool sajab hoovihma. Pärastlõunal loode poolt alates pilvisus hõreneb ja saju võimalus väheneb. Puhub muutliku suunaga tuul 1-5 m/s, Saaremaal ja Liivi lahe ääres läänekaare tuul kuni 9 m/s. Sooja on 16-21, saartel kuni 23 kraadi. 

Reede öösel on selge või vähese pilvisusega sajuta ilm. Tuul on nõrk ja valdavalt idakaarest. Sooja on 6-11, rannikul kuni 16 kraadi. Päeval on muutliku pilvisusega ilm ja kohati võib hoovihma sadada. Puhub nõrk lõunakaare tuul, rannikul briisituul. Sooja on 19-24 kraadi. 

Laupäeva öösel on selge või vähese pilvisusega sajuta ilm. Puhub lõunakaare tuul 1-6, looderannikul puhanguti 11 m/s. Sooja on 7-12, rannikul kuni 17 kraadi. Päev on enamasti päikesepaisteline, üksnes õhtupoolikul võib arenevaist pilvedest kohati hoog vihma tulla. Puhub muutliku suunaga tuul 1-5 m/s, saartel ja looderannikul läänekaare tuul puhanguti 11 m/s. Sooja on 21-26 kraadi. 

Pühapäeval jääb kõrgrõhkkond servaga Eesti kohale ning hoiab taeva laialdaselt selge. Tuul on nõrk ning puhub lõunakaarest, rannikul tekib briis. Lõunakaarest tuleb sooja juurde ning õhutemperatuuri miinimum jääb öösel 10 kraadi lähedale, rannikul on kuni 17 kraadi, päevasoe tõuseb pisut üle 25 kraadi. 

Järgmise nädala esmaspäeval ja teisipäeval püsib kõrgrõhkkonna servas südasuviselt soe ja rahulik ilm. Ööd on selgemad, päeval on päikest ja pilverünki ning üksikuis paigus võib hoovihma sadada ja äikest olla. Öösiti on sooja üle 10 kraadi, päeval tõuseb termomeetri näit 23-28 soojakraadini.

Kommentaarid puuduvad