Ööpäevaga lisandus kaheksa positiivset testitulemust

uudised.ee

Viimase ööpäeva jooksul lisandus kaheksa uut positiivset testitulemust, kahel juhul oli nakkus sisse toodud välismaalt.

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1427 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest kaheksa testi tulemus osutus positiivseks, edastas terviseamet.

Rahvastikuregistri andmete järgi laekus kolm positiivset testi tulemust Tallinna, üks Tartumaale, üks Tartu linna, üks Jõgevamaale, üks Põlvamaale ning ühe positiivse tulemuse saanud inimese puhul maakonna tunnus rahvastikuregistris puudus. Lisandunud juhtumite puhul uuritakse kahte nakatumist töökohal, ühel juhul meelelahutusasutuse külastust ja kahel juhul on haigus sisse toodud Prantsusmaalt. Ülejäänud  juhtudel on nakatumise allikas veel selgitamisel.

Epidemioloogiliste uuringute käigus on terviseamet tuvastanud, et ööklubi Vabank koldega on seotud 37, ööklubi Naiiviga 21 ja ööklubi Shootersiga 19 nakkusjuhtu.

Kolmapäeva hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi üheksa inimest, juhitaval hingamisel on üks  patsient. Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud. Kokku on Eestis koroonaviirus nõudnud 63 inimese elu.

Haiglates on lõpetatud 396 COVID-19 haigusjuhtumit 383 inimesega.

Kolmapäevase seisuga on tervenenud 1975 inimest. Neist 1500 inimese ehk 75,9 protsendi puhulhaigusjuhtum on lõpetatud, 475 inimese ehk 24,1 protsendi puhul on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Eestis on kokku tehtud ligi 130 000 esmast testi, neist  2174 ehk 1,67 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. 

Kommentaarid puuduvad