Tallinna lennujaam laiendab 1,5 miljoniga reisiterminali pagasiala

uudised.ee

AS Tallinna Lennujaam kuulutas välja riigihanke reisiterminali pagasiala ja pagasisüsteemi laiendamise ehitustööde teostaja leidmiseks; hanke eeldatav maksumus on ligi 1,5 miljonit eurot.

Hanke eesmärk on kasvatada pagasiala läbilaskevõimet ja täisautomaatse süsteemiga viia sorteerimisvigade arv nulli lähedale, selgub hanke alusdokumentidest.

Hankija soovib ümberehitada ja laiendada lahkuva pagasi ala ja pagasisüsteemi, kuni 6 miljoni reisija äraantava pagasi teenindamiseks aastas nii, et reisiterminali teenused, sealhulgas äraantava pagasi teenindus, jätkuks kogu ehituse vältel.

Ehitus on jagatud etappideks, kus võib esineda seisakuid ehitustöödes. Hankija hangib pagasisüsteemi ja ehitust eraldi. Ehitaja peab tegema koostööd pagasisüsteemi tarnijaga, kellega koostöös koostatakse ajagraafikud. Tellija eesmärk loetakse saavutatuks, kui kogu ala on välja ehitatud ja pagasisüsteem on saadud töökorda. Tööd toimuvad julgestuspiiranguga alas.

Äraantava pagasi sorteerimine toimub esimese etapi ehituse ajal olemasoleva karuselliga, kuhu tuleb tagada ligipääs pagasikärudele ja teenindavale personalile. Esimeses etapis ehitatakse olmeplokk ja laiendatavast välisseinast lammutatavate ruumideni nii, et säiliks pagasikärude liiklus.

Teises etapis ehitatakse tagumine olemasoleva karuselli kohal olev ala, mida saab ehitama hakata uue karuselli töövalmiduse saavutamisel. Töömaa laieneb korrus kõrgemale.

Pagasisüsteemi hangib ja paigaldab hankija partner, kellega tuleb tööde ajal teha koostööd. Koostöö hõlmab ajagraafikute ja partneri töö organiseerimist. Etapi ehitustööd peavad sisaldama kogu pagasisüsteemi ühendamiseks ja töökorda saamiseks vajalikke kommunikatsioone. Hankija partneri töö piirdub pagasisüsteemi seadmete paigalduse ja seadistamisega.

Hankelepingu täitmise tähtaeg on 12 kalendrikuud lepingu sõlmimisest alates; ehitaja annab töödele kahe aastase garantii.

Pakkumusi saab esitada 7. septembri ennelõunani.

Kommentaarid puuduvad