Ööpäevaga lisandus 22 positiivset testi

uudised.ee

Viimase ööpäeva jooksul lisandus 22 positiivset koroonatesti tulemust, neist 14 laekus Tallinna, vahendab BNS.

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 2969 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 22 testi tulemus osutus positiivseks, edastas terviseamet. Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 25,36.

Rahvastikuregistri andmete kohaselt laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati 14 inimesel. Kõik Harjumaa positiivsed testitulemused laekusid Tallinna. Ida-Virumaale laekus neli uut positiivset testi tulemust ja Raplamaale kaks. Kahel juhul puudus positiivse proovi andnul rahvastikuregistris registreeritud elukoht.

Tallinna 14 haigusjuhust on kuuel juhul tegemist varasemate haigete pere- ja lähikontaktsetega ning  kahel juhul haigestuti töökontakti läbi.  Ülejäänud nakatumiste asjaolud on hetkel veel täpsustamisel.

15.-16. septembril lisandunud haigusjuhtudest oli kahel juhul tegemist Poolast ja Valgevenest sisse toodud juhtumitega ning kuuel juhul oli tegemist varasemate haigestunute kontaktsetega.

Terviseameti Põhja regionaalosakonna jälgimisel on neli aktiivset kollet, millest Nõmme Kalju koldega on seotud 17, Gourmet Coffee koldega 25 ning muusika koldega seitse. Tallinna Männi lasteaia koldes on nakatunuid kokku kaheksa.

Kokku on seoses koroonaviiruse levikuga terviseameti Põhja regionaalosakonna jälgimisel 1131 inimest, kellest 191 on haigestunud.

Ida-Virumaale lisandunud nelja uue juhtumi puhul on kahel juhul tegemist koolist saadud nakkusega, ühel juhul on tegemist varasema nakatunu lähikontaktsega ja ühe juhtumi nakatumise asjaolud on veel välja selgitamisel.  Kokku on Ida regioonis seitse aktiivset kollet, millest suurim on 57 haigestunuga Estonia kaevanduse kolle. Ühendkuningriigist sissetoodud koroonaviiruse koldega on seotud 16 ja Ojamaa kaevanduse koldega üheksa haigusjuhtu. Kohtla-Järve töökoha koldega on seotud viis inimest (neli inimest liikus nn tuttavate koldesse), Sillamäe töökoha koldega on seotud 16 inimest. Tutvuskonna koldes on neljapäeva hommikuse seisuga 21 inimest. Kooli koldes on seitse inimest.  Ida regionaalosakonna jälgimisel on 429 inimest, kellest on haigestunud 86.

Lõuna regioonis on neljapäeva hommikuse seisuga neli kollet – Võru sünnipäev 22 inimesega, Itaalia reisi kolle üheksa haigestunuga, tudengi kolle viis inimesega ja matuse kolle kuue haigestunuga. Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on koroonaviirusega seoses 194 inimest, kellest 46 on haigestunud.

Lääne regionaalosakonnas on jälgimisel 44 inimest, kelles üheksa on haigestunud.

17. septembri hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 19 inimest, juhitaval hingamisel on kolm  patsienti. Koju saadeti kolm inimest, üks inimene viidi Ida-Viru Keskhaiglast üle teise haiglasse ja üks inimene viidi üle mitte-COVID 19 osakonda. Uusi COVID-19 haigusjuhtumeid avati viis.

Haiglates lõpetatud 428 COVID-19 haigusjuhtumit 415 inimesega.

17. septembri seisuga on tervenenud 2337 inimest. Neist 1787 inimese ehk 76,5 protsendi haigusjuhtum on lõpetatud, 550 inimese ehk 23,5 protsendi puhul on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist. 

Eestis on kokku tehtud üle 180 000 esmase testi, neist 2 778 ehk 1,53 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. 

Kommentaarid puuduvad