Ööpäevaga lisandus 36 positiivset koroonatesti

uudised.ee

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 2178 haigust COVID-19 põhjustava koroonaviiruse esmast testi, millest 36 testi tulemus osutus positiivseks. 

Rahvastikuregistri andmete kohaselt laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Ida-Virumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati 12 inimesel. Harjumaale laekus kümme uut positiivset testi tulemust, Tartumaale neli, Põlvamaale üks ja Saaremaale üks. Kaheksal juhul puudus positiivse proovi andnuil rahvastikuregistris registreeritud elukoht. 

Harjumaale, neist seitse Tallinna lisandunud kümnest haigusjuhust on neljal juhul tegemist varasemate haigete lähikontaktsetega. Ülejäänud nakatumiste asjaolud on praegu veel täpsustamisel. 

Perioodil 16.-17. september lisandunud haigusjuhtudest oli kolmel juhul tegemist Saksamaalt ja Ukrainast sisse toodud juhtumitega ning kümnel juhul oli tegemist varasemate haigestunute kontaktsetega. 

Terviseameti Põhja regionaalosakonna jälgimisel on neli aktiivset kollet, millest Nõmme Kalju koldega on seotud 17, Gourmet Coffee koldega 25 ja  Tallinna Männi lasteaia koldega kümme inimest. Läänemere gümnaasiumi koldes on reede hommikuse seisuga seitse haigestunut. 

Kokku on seoses koroonaviiruse levikuga terviseameti Põhja regionaalosakonna jälgimisel 1955 inimest, kellest 194 on haigestunud. 

Ida-Virumaale lisandunud 12 uue juhtumi puhul on kuuel juhul tegemist varasemate nakatunute lähikontaktsetega ja kuue juhtumi nakatumise asjaolud on veel välja selgitamisel.  Kokku on Ida regioonis kaheksa aktiivset kollet, millest suurim on 57 haigestunuga Estonia kaevanduse kolle. Ühendkuningriigist sissetoodud koroonaviiruse koldega on seotud 16 ja Ojamaa kaevanduse koldega üheksa haigusjuhtu. Kohtla-Järve töökoha koldega on seotud kuus inimest, Sillamäe töökoha koldega on seotud 17 inimest. Tutvuskonna koldes on reede hommikuse seisuga 23 haigestunut. Tammiku põhikooli koldes on kaheksa inimest. Ida regionaalosakonna jälgimisel on 485 inimest, kellest on haigestunud 96. 

Tartumaale ja Tartu linna lisandunud neli uut juhtumit on seotud matuse koldega. Rahvastikuregistri andmetel Põlvamaale lisandunud juhtum on üle antud Põhja regionaalosakonnale, sest inimene elab Tallinnas. Lõuna regioonis on reede hommikuse seisuga kolm kollet – Võru sünnipäev 22 inimesega, Itaalia reisi kolle üheksa haigestunuga ja matuse kolle kümne inimesega. Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on koroonaviirusega seoses 135 inimest, kellest 44 on haigestunud. 

Saaremaale lisandunud juhtum on sisse toodud Hispaaniast. Lääne regionaalosakonnas on jälgimisel 42 inimest, kellest kuus on haigestunud. 

Terviseamet paneb südamele - kuna lähikontaktiks loetakse olukorda, kus inimesed viibivad teineteisele lähemal kui kaks meetrit ja pikema aja jooksul kui 15 minutit, siis haigena koosviibimisele minek on kindel viis oma sõpru nakatada – sageli viibitakse tunde tihedalt koos kinnises ruumis ning räägitakse valjul häälel. Viimane aitab viiruseosakestel aga veelgi paremini levida. 

Kindlasti võiksid ürituste osalejad oma telefoni paigaldada koroonaäpi HOIA, mis aitab võimalikku lähikontakti tõhusamalt tuvastada.

Reede hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 23 inimest, juhitaval hingamisel on kolm patsienti. Koju ei saadetud ühtegi inimest ning kolm inimest viidi Ida-Viru Keskhaiglast üle teise haiglasse. Uusi COVID-19 haigusjuhtumeid avati kuus. 

Praeguseks on haiglates lõpetatud 428 COVID-19 haigusjuhtumit 415 inimesega. 

Reedese seisuga on tervenenud 2357 inimest. Neist 1808 inimese haigusjuhtum on lõpetatud, 549 inimese puhul on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist. 

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 26,94. 

Eestis on kokku tehtud üle 182 000 esmase testi, nendest 2814 ehk 1,54 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed.

Kommentaarid puuduvad