Sotsiaaldemokraadid näitavad rattaretkega Tallinna tänavate ohtlikkust

uudised.ee

Tallinna sotsiaaldemokraadid juhivad reede pärastlõunal rattaretkega tähelepanu linna rattavaenulike tänavatele ja ohtlikele kohtadele, vahendab BNS.

Reedesel tipptunnil kell 16 alustavad ratturid teekonda Vabaduse väljakult läbi Tallinna rattavaenulikemate tänavate ja ristmike, et juhtida tähelepanu turvalõksudele linnas, teatas pressiesindaja.

Ratturid sõidavad Kristiine ristmikule, sealt Suur-Ameerika, Liivalaia ja Pronksi tänava kaudu Linnahalli juurde. Just sellele teekonnale jäävad kümned ohtlikud kohad, kus märgistatud rattateed lõppevad eikuskil või rattureid üllatavad kõrged äärekivid või keset teed paigutatud postid. Need 22 kohta on kaardistatud Tallinna linnavalitsuse enda algatatud ideekorje tulemusel, mis on maandunud sahtlipõhja koos Tallinna rattastrateegiaga.

Tallinna sotsiaaldemokraatide piirkonnajuht Raimond Kaljulaidi sõnul soovivad sotsiaaldemokraadid rattaretkega näidata, et telesaates Laser tomatieksperimendis näidatud nurk on vaid üks üliohtlikest lahendustest Tallinna liikluses. "Hoolimata ambitsioonist saada Euroopa Roheliseks pealinnaks ja kõlavatest loosungitest on reaalsus see, et linn on aastaid eelisarendanud autoliiklust. Tallinnas on rohkem parklaid kui parke, ratturid ja jalakäijad on linnaliikluses tahaplaanile jäetud. Tahame koos jalgratturitega, kes igapäevaselt linnas liiklevad, näidata ohtlikke kohti ja juhtida tähelepanu sellele, et Tallinn vajab tõelist pööret linnaliikluses," rääkis ta.

Kaljulaidi sõnul tahavad sotsiaaldemokraadid peale kohalikke valimisi panustada nelja aasta jooksul 100 miljonit eurot Tallinna linnaruumi arendamisse jalakakäijate ja ratturite sõbralikuks. Selleks ei välista Kaljulaid vajadust kehtestada Tallinnas teekasutustasu autodele ehk muuta autosõit tasuliseks. 

Tallinna sotsiaaldemokraadid juhivad tähelepanu, et rattaretk toimub reedese tipptunni ajal ning loodavad, et sellega ei häirita liigselt pealinna liiklust.

“Samas, eks ka see, et rattaga sõitmine autoliiklust segada võib, näitab seda, et Tallinnas puudub ohutu ja mugav rattateede võrgustik, mis tagaks kõigi liikluses osalejate õiguste kaitse,” ütles Kaljulaid.

Vaata telesaate "Laser" tomatitega korraldatud eksperimenti SIIT!

Kommentaarid puuduvad