Lasterikaste perede ühendused: erakonnad edendagu perepoliitikat

uudised.ee

Lasterikaste perede ühendused kutsuvad ka teisi erakondi üles järgima Isamaa eeskuju ning kujundama lasterikaste perede toetamisest kaitsekulutuste või teadusrahastusega võrreldava teema, kus perepoliitika areng põhineb laiapõhjalisel ja parteideülesel kokkuleppel ning ühistel eesmärkidel.

"Lisaks peredele mõeldud toetustele peame hädavajalikuks tagada valdkonnas tegutsevate ühenduste läbimõeldud arendamine ning jätkusuutlikkus," seisab ühenduste ühises pöördumises. "Üle Eesti tegutsevad suurperede ühendused seisavad täna lapsevanemate huvikaitse, koolitamise, ringmajanduse edendamise ning samuti ka materiaalse abi vahendamise eest abivajajatele. Peame oluliseks, et loodud süsteemis valitseks omaalgatuse toetamine ning suurperesid koondavate ühenduste võrdne kohtlemine. Leiame, et riikliku abi ja toetuse administreerimine erinevate valdkonna katusorganisatsioonide poolt ei tohiks olla suurem kui 20 protsenti perede ühendustele ja abivajajatele mõeldud toetustest."

"Lasterikaste perede mured erinevad väga suuresti regionaalselt. Kõigist lasterikastest peredest 41 protsenti elab täna Harjumaal ja Tallinnas, mis tähendab, et valdkonna meetmeid kujundades tuleb arvestada ka linnaliste piirkondade eripäradega," märgivad ühendused.

"Lasterikkad pered tagavad Eesti ühiskonna jätkusuutlikkuse ning on meie tulevaste maksumaksjate kasvatamise taimelavaks. Samuti on lasterikkad pered Eesti suurim võimalus ühiskonna sidususe ja jätkusuutlikkuse arendamiseks. Juba täna panustavad suurperesid ühendavad organisatsioonid väga tugevalt ringmajanduse arendamisse, perede huvikaitsesse, koolitamisse ning abi vahendamisesse," seisab avalduses.

Lasterikaste perede ühendused kutsuvad kõiki erakondi üles sõlmima perepoliitika valdkonnas ühiskondlikku kokkulepet, mis arvestaks tasakaalustatult suurperede vajadustega ning panusega järgmiste põlvkondade Eesti loomisel.

Avaldusele kirjutasid alla Tallinna ja Harjumaa Lasterikaste Perede Liit ning Tallinna Suurperede Klubi.

Kommentaarid puuduvad